8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 44. týden

26. 10. 2015 | Televizní tipy
Vychutnejte si nejrozmanitější dokumentární nabídku na Prima ZOOM. Naservírujeme vám pořádnou dávku žen, budete se bát Ivana Hrozného a poradíme, jak přežít nepřežitelné. Mimozemšťané a historické záhady nebudou chybět. Vše okořeníme sexem.

Na jaké unikátní dokumenty
se můžete na Prima Zoom těšit ve 44. týdnu?


26. 10. 20.00 – Nezničitelní (Volný pád ze 4 600 m)

Šok. Srdce buší. Adrenalin pumpuje. Nastal čas na poslední modlitby. Když se podíváte na tyto záběry, těžko uvěříte, že to někdo přežil. Ale přežil. Což by určitě někteří nazvali zázrakem. Jenže za každou senzací se skrývá vědecké vysvětlení. Dokumentární seriál Nezničitelní se zabývá neuvěřitelnými katastrofickými událostmi, které zdánlivě měly skončit smrtí. Místo toho přeživší dodnes nepřestali žasnout, jak mohli uniknout bez úhony. Podívejte se, jak lidské tělo reaguje na extrémní podmínky, jak se v katastrofických situacích zachová fyzika a jak smýšlení i psychika jedince můžou znamenat rozdíl mezi životem a smrtí.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 44. týden27. 10. 18.00, 18.30, 19.00 a 19.30 – Žena na konci světa III (Kostarika: Lenochodí máma; Nepál: Malé bohyně; Španělsko: Královna flamenca; Pohled do zákulisí)

Užijte si 4 díly pozoruhodného seriálu v jednom sledu za sebou. Martyna Wojciechowska vás vezme na vzrušující Kostariku, do tajuplného Nepálu a vášnivého Španělska. Závěrečná epizoda navíc nabídne exkluzivní pohled do zákulisí natáčení seriálu.

27. 10. 21.00 – Ztracené světy II (Pevnost Ivana Hrozného)

Ruský car Ivan IV. Hrozný je jednou z nejkontroverznějších postav v dějinách. Za své vlády dokázal sjednotit ruské území, nechal postavit významné stavby, ale zároveň nechal mučit a zabít desetitisíce lidí. Ivana velmi poznamenalo intrikánské prostředí, ve kterém vyrůstal. Jeho rodiče zemřeli, když byl malý, a všichni v jeho okolí se chtěli zmocnit trůnu. V sedmnácti letech se Ivan nechal korunovat carem a rozhodl se rozšířit svou říši směrem na východ. Podařilo se mu porazit tatarská vojska a dobýt území Kazaně.

Na počest tohoto vítězství nechal na dnešním Rudém náměstí v Moskvě postavit chrám Vasila Blaženého, nejpozoruhodnější stavbu, která vznikla za jeho vlády. Traduje se, že car nechal architekta oslepit, aby již nikdy nemohl postavit nic podobného. Ivan začal mít psychické problémy, stával se stále více nábožensky posedlým a rostly v něm paranoidní pocity. Nechal krutě mučit a popravit všechny, o kterých si myslel, že ho ohrožují. Železnou tyčí dokonce zabil svého syna, a tato šokující událost byla příčinou potratu u jeho snachy.

28. 10. 20.00 – Krajinami Divokého západu (Pouští)

Pionýři, kteří se ve 40. letech 19. století vydali napříč Amerikou směrem na západ, byli pozoruhodní lidé. Velkou výzvou pro ně bylo překonávání hřebenů hor, rozlehlých travnatých plání, ale i nekonečných pouští. Jednou z těchto pouští byla chladná náhorní plošina, zvaná Velká pánev, rozkládající se mezi Skalnatými horami a pohořím Sierra Nevada. Dále na jih se rozkládají tři americké horké pouště – Mohavská poušť, Sonorská poušť a Chihuahuanská poušť. Jednou z pouštních oblastí je také údolí Monument Valley. Dnes se jedná o turisty i filmaři oblíbené místo, a také o domov indiánů z kmene Navahů, Apačů a Hopiů. V dnešní době zemře v nemilosrdném prostředí této pouště kolem 200 lidí ročně. Poznejte přírodní krásy i historii těchto zajímavých území.

29. 10. 19.00 – Tajemství vesmíru II (Cestování vesmírem)


To, že se nám podařilo začít cestovat do vesmíru, můžeme považovat za jeden z největších úspěchů lidstva. Problém nedostatku peněz však způsobil, že se od roku 1972 lidstvo nedostalo za hranici Měsíce. Kdyby se nám povedlo snížit náklady na překonání zemské přitažlivosti, znamenalo by to velký skok v dalším dobývání vesmíru. V naší sluneční soustavě může člověk cestovat s ohledem na podmínky vytvořené činností Slunce pouze ke vzdálenějším planetám od Země.

Orbity a rozdílná rychlost, jakou planety Země a Mars obíhají kolem Slunce, zapříčiní, že cesta ze Země na Mars a zpět může v nejkratší formě trvat celý rok. Pokud bude Mars od Země vzdálen v nejzazší části své orbity, bude cesta tam a zpět trvat celé dva roky. Cesta k Jupiterovým měsícům by současnou technologií trvala kolem pěti let. Na Saturn a zpět by se člověk dostal za dlouhých deset let. Rychlost cestování je podmíněna technologií, kterou v současnosti používáme. Největší rychlost, která se ve vesmíru vyskytuje, je rychlost světla. Ta činí 300 000 kilometrů za sekundu. Kdybychom pomocí současných technologií cestovali k nejbližší hvězdě, cesta by nám trvala neskutečných 50 000 let. To znamená, že lidstvo musí hledat nové způsoby cestování vesmírem.

Vědci se dnes soustřeďují na takové technologie, jako jsou plachtění na slunečním větru, využití vodíku nebo přeměna hmoty a antihmoty v energii. Bohužel ani tyto technologie nejsou schopny vytvořit vyšší rychlost, než je rychlost světla. A pokud bychom dokázali docílit rychlosti světla, stejně bychom do nejbližší cizí galaxie cestovali několik milionů let. Teoretická fyzika a astrofyzika v této souvislosti uvažují o cestování pomocí deformování času a prostoru. Vytvořily by se tak jakési vesmírné zkratky, červí díry, pomocí kterých by se dalo procházet prostorem. Další možností je cestovat s použitím teoretických částic tachyonů.

Tyto technologie jsou však tak vzdálené, že nám nezbývá nic jiného, než se stále spoléhat na cestování pomocí současné chemické reakce využívané v raketových motorech. Ty nám umožňují dostat se za nesmírných nákladů na oběžnou dráhu Země za osm minut a třicet vteřin. V současnosti vědci pracují na plánu návratu na Měsíc, ke kterému by mělo dojít do roku 2020.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 44. týden30. 10. 18.00 – Vetřelci dávnověku VI (Potomci mimozemšťanů)


Tento díl se zaměří na možné potomky mimozemšťanů a lidí. Odborníci na UFO tvrdí, že k podivným křížením dochází již od počátku lidstva. Bylo dokázáno, že máme v DNA neobvyklý kus, který nelze přiřadit k prvním lidem, ani k hominidům. Čí je tato DNA? Mohlo by jít o první mimozemšťany, kteří se takto podíleli na vzniku lidí? Další taková kuriózní spojení jsou mezi lidmi a bohy. Každý známe pověsti o Diovi a jeho dětech, mezi které patří i slavný Herkules. Tyto pověsti vždy mluví o někom, kdo sestoupil z nebes a oplodnil v nejrůznějších podobách lidské ženy. Tyto děti pak byly extrémně nadané, a dokonce měly být i velmi vysoké.

Kosti těchto lidí se našly například v Americe, ale spousta odborníků kolem nich mlžila. Umělecká díla znázorňují i páření démonů se ženami; později byly takové ženy upalovány jako čarodějnice. I v tomto případě mohlo jít o mimozemšťany. Takové ženy pak ale o svoje děti často přišly, při porodu z nich vyšel pouze vzduch a plod nebyl nikde. Je tedy možné, že plod unesli mimozemšťané, aby tak založili vlastní rasu nebo nějakým způsobem ovlivnili tu naši. Co je záměrem chování mimozemšťanů? Třeba chtějí vytvořit vyšší lidskou rasu nebo chtějí obnovit genofond vlastní rasy.

30. 10. 20.00 – Vodní obři (Sladkovodní žraloci)

Biolog Zeb Hogan se prostě nedá zastavit. Proto ho zastihnete na další výpravě za dobrodružstvím, kdy pátrá po nejpodivnějších, největších sladkovodních rybách. V nových dílech Vodních obrů se poohlíží po čemkoliv od mýtického obřího sumce až po vládce aljašských řek. Zeb křižuje Spojené státy i Asii a spolupracuje s rybáři, nadšenci a nejrůznějšími podivíny, aby našel nejkurióznější rybu ze všech. Sleduje legendy, svědectví i zkazky a jeho putování se nezastaví, dokud nenajde skutečně světovou rybí příšerku.

31. 10. 18.00 – Zvířecí mumie – 1. část

Hluboko v úctyhodných hrobkách starověkého Egypta se ukrývají perfektně zachovalé, pečlivě zdobené ostatky milionů zvířat. Ať už se jedná o paviány, býky, kočky nebo krokodýly, mumifikovaný zvěřinec z Egypta je neobyčejným pohledem do staroegyptského chápání světa. Dokument Zvířecí mumie navštěvuje různá místa v Egyptě i nejmodernější laboratoře ve Velké Británii a Americe. Ukazuje, jak odborníci využívají dnešní technologii, včetně rentgenu nebo CT skenů, k rozluštění stop ukrytých v nejneobvyklejších egyptských mumiích. Díky němu dokážeme poprvé úplně pochopit, jaký význam měla pro staré Egypťany (ne)obyčejná zvířata.    

31. 10. 19.00 – Historická Akta X (Turínské plátno a chrám hvězdných bohů)

V dnešní moderní informační době by si člověk myslel, že má všechny vědomosti světa na dosah ruky. Přesto zůstávají některá šokující tajemství pohřbena v minulosti. Přidejte se k neohroženým vyšetřovatelům v pokračování dokumentárního seriálu Historická Akta X a ponořte se spolu s nimi do některých z nejstarších tajemství lidstva. Archeologové, historici a vědci zkoumají největší záhady lidstva od Turínského plátna přes šifru Mony Lisy a korunu z trnů až po upíry žijící mezi námi.

31. 10. 20.00 – Co se děje pod zemí (1. díl)

Chris Packham odhaluje kouzelný podzemní svět tří ikonických britských zvířat – jezevce, hryzce vodního a králíka. Podniká jeden z největších přírodovědných pokusů vůbec a do nejmenších detailů zkoumá skutečné zvířecí nory uprostřed divoké přírody. Jeho cílem je vytvořit dokonalé repliky, ve kterých by zvířata mohla žít pod pozorným vědeckým dohledem. A tak mimo jiné vzniká největší králičí díra svého druhu. Díky dokumentu Co se děje pod zemí máme možnost nahlédnout do jezevčích, hryzčích a králičích životů jako nikdy dřív – od narození v zimě po vykouknutí z nory na jaře. Jak si staví nory? Jak se rozmnožují a rodí? To už teď můžete vidět na vlastní oči!

1. 11. 18.00 – Touha po poznání (Proč nás baví sex)

Orgasmus je jeden z nejintezivnějších okamžiků, které člověk může zažít. Není to jen fyziologická reakce, ale intenzivní rozkoš. Každý den ho prožívá na světě 100 milionů lidí. U mužů trvá 6 vteřin, u žen 20 vteřin. U mužů je orgasmus nezbytný k rozmnožování, ale u žen byl jeho význam nejasný. Ještě v 19. století lékaři v existenci orgasmu u žen nevěřili, považovali jej za ženskou hysterii. Teprve vědecké výzkumy vnesly do této oblasti trochu jasno. Některé teorie tvrdí, že orgasmus je vedlejším produktem společné embryonální minulosti, kdy mají v prvních 8 týdnech ženský i mužský plod stejné tělo.

Při zkoumání ženské sexuální anatomie zjistili, že orgasmus začíná fyzickým vzrušením, stoupá srdeční frekvence, svaly se napínají a zrychluje se dýchání. U mužů dochází k erekci. U žen se poševní stěna a klitoris plní krví. Pochva se rozšiřuje a zvedá se děložní čípek. U obou pohlaví se tvoří pot. Přes přední poševní stěnu penis stimuluje klitoris. Narůstá mozková aktivita v 30 oblastech mozku. Tolik oblastí nestimuluje žádná jiná lidská činnost. Při vyvrcholení vyšle ženský mozek do krve hormon oxytocin. Ten přispívá k vaginálním stahům a napomáhá ejakulaci u muže. Během ženského orgasmu se spermie posunují k vaječníku, který se chystá uvolnit vajíčko. Orgasmus tedy i maximalizuje možnost početí.

1. 11. 20.00 – Rudolf Caracciola: Honba za vítězstvím 1. část

Hrdina, idol, legendární pilot Stříbrného šípu: to jsou jenom tři přízviska nejúspěšnějšího automobilového závodníka první poloviny 20. století Rudolfa Caraccioly. „Caratsch“ se narodil v roce 1901 a řidičský průkaz získal už v raném věku patnácti let. O něco později, jako první ne-Ital, vyhrál závod Mille Miglia a stal se trojnásobným evropským šampionem. Konkurenci převálcoval oslnivou sérií rychlostních rekordů. Zvlášť se mu dařilo v nepříznivých deštivých podmínkách. Zatímco jiní tragicky zahynuli, Caracciola nebezpečné nehody přežil. Od honby za vítězstvím ho neodradila nejhorší zranění, ani smrt první manželky.

Unikátní dokumenty, vysílané ve 44. týdnu,
uvidíte každý den od 18:00 – 22:00 na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !