Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Krásné čertice s Mikulášem Honzou Musilem potěšily nadílkou nemocné děti

10. 12. 2009 | Úspěšní lidé

Děti, které musely letošního Mikuláše trávit na lůžkovém oddělení Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, měly hvězdnou návštěvu. A to přímo dvojitě – na Mikuláše a jeho pomocníky si tu totiž zahrály missky Eva Čerešnáková, Bára Kolářová, Edita Hortová a moderátor Honza Musil. Ti malým pacientům rozdali dobroty, veselou náladu a vyrobili s nimi první část nejdelšího pražského vánočního řetězu, který bude od 20. prosince zdobit Stromovku. Společně ho zvládli slepit přes dvacet metrů za méně než půl hodiny!


Na Mikuláše i Vánoce se děti vždycky těší a není nic smutnějšího, než když musí tyto dny plné radosti, dárků a překvapení trávit v nemocnici. Právě proto se české missky a Honza Musil rozhodli, že zavítají na dětské lůžkové oddělení Všeobecné fakultní nemocnice v Praze a pokusí se zdejším dětem zvednout náladu.

mikulas-a-misskyAtmosféra nejdřív byla smutná, ale myslím, že nakonec se nám povedlo vyloudit spokojené úsměvy na dětských tvářích. Dětem jsme dali nadílku, jak se na Mikuláše patří. Velikou truhlu plnou sladkých dárečků jim poslal pan primátor Pavel Bém a děti z ní byly nadšené. Pak jsme s těmi většími ještě strávili nějaký čas povídáním a hlavně přípravou prvního dílu nejdelšího vánočního řetězu pro Prahu. Byly moc rády, že mohou pomoci s výzdobou Stromovky a zároveň se
pokusit o zápis do Knihy rekordů,

popsala svůj zážitek misska Eva Čerešňáková. „Já s Bárou Kolářovou jsme šly převlečené za čerty, Edita Hortová za anděla a Honza Musil si vyzkoušel roli Mikuláše. Rozdělení to bylo, myslím, téměř odpovídající realitě,“ dodala Eva se smíchem.

V lepení papírového řetězu se děti ukázaly být opravdovými mistry. Více než dvacet metrů dlouhý díl, to už je výkon! A pro zkrácení volného času plánují děti ve výrobě dalších metrů ještě pokračovat. Akce Nejdelší pražský vánoční řetěz, kterou letos poprvé pořádá pražský Magistrát pod záštitou primátora Pavla Béma, je přitom otevřená všem dětem. Zapojit se do ní mohou školky a školy, které přispějí svým dílem lepeného papírového řetězu.


Ten bude během poslední adventní neděle slavnostně vyvěšen v pražském parku Stromovka. Pomozte s jeho výrobou i vy, zapište se s Prahou do Knihy rekordů a užijte romantické Vánoce s dětmi. Vždyť právě díky nim mají tyto svátky největší kouzlo! Děti si navíc mohou něco přát – a pokud bude právě jejich přání během slavnostního večera vylosováno, Pavel Bém ho rád splní.


Zdroj:  Pražský vánoční řetěz.cz


Simbelmine
ChytráŽena.cz

 



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pro deti asi moc hezke prekvapeni
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles