8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nikola Sudová jede na olympiádu s lyžemi vyrobenými na míru

8. 12. 2009 | Úspěšní lidé

Nikola Sudová, česká reprezentantka v akrobatickém lyžování, patří k jedné z českých nadějí na olympijské medaile. Nikola tráví poslední dny v České republice, protože ještě před samotnými olympijskými hrami ve Vancouveru ji čekají závody Světového poháru ve Finsku, Francii, Kanadě a USA, a kromě pár dní v období Vánoc, které stráví Nikola s rodinou v České republice, bude již stále v zahraničí.


Sudová je členkou E. ON Teamu Kateřiny Neumannové, který jí dává vysoce kvalitní zázemí a i díky tomu patří tato akrobatická lyžařka mezi adeptky na medaile na blížících se zimních olympijských hrách. Ke špičkovému výkonu by jí měly pomoct i nové lyže , které jí byly po dlouhém a složitém testování vyrobeny na míru – a to ne jedny, ale rovnou šest párů.
I přesto, že vyvrcholením zimní sezóny jsou olympijské hry v Kanadě, neméně důležité jsou i jednotlivé světové poháry, na kterých se Nikola pravidelně potkává se svými soupeřkami.

nikola-sudovaKonkurentky už zaregistrovaly nové lyže Sudové s originálním designem v českých státních barvách, ale Nikola toho neprozradí soupeřkám o lyžích mnoho. K českým fanouškům byla sdílnější a při setkání s novináři zveřejnila několik zajímavostí.

Lyže jsou o dva centimetry kratší, než byly moje původní - mají tedy 168 centimetrů, a i malé zkrácení se při jízdě projeví. Umožňují mi rychlejší jízdu a současně se s nimi dá lépe pracovat, lyže je měkká, ale musí splňovat základní parametry kvůli dopadům a nárazům. Vložka uvnitř je naopak tvrdší, hrana je vcelku a lyže brousíme ručně. Státní barvy sice nebyly původním záměrem, ale jsou to mé oblíbené barvy, tak to hezky vyšlo,“ prozradila sympatická lyžařka. K samotnému testování lyží Nikola ještě zmínila, že probíhalo měsíc a velmi důležité bylo zjištění té správné tvrdosti.

Kromě špičkové výbavy má reprezentantka kvalitní přípravu díky odborníkům z Centra Vittore, mezi kterými je i profesionální poradce na výživu Petr Havlíček. Trenérem Nikoly Sudové je Radek Herot a kromě rodiny je její podporou i zkušená sportovkyně Kateřina Neumannová. Na olympijských hrách se Nikola představí 13. února – držme jí všichni palce.


E.ON Team Kateřiny Neumannové

Projekt vznikl díky snaze Kateřiny Neumannové, která usiluje o to, aby z mladých talentovaných sportovců vyrostli dobří reprezentanti České republiky, kteří budou následovat její úspěchy. Prvním stupněm je vyhledávání talentů, což je úkolem úspěšného projektu "Hledá se nová Kateřina Neumannová". Dalším krokem pak bylo vytvoření sportovního E.ON Teamu Kateřiny Neumannové, jehož cílem je vytvořit jeho členům ve sportovní přípravě nadstandardní tréninkové podmínky nad rámec možností sportovního svazu.

Jednou z nich je například spolupráce s konzultačně-poradenským Centrem Vittore a jeho předními odborníky na výživu a biochemii Petrem Havlíčkem a Emilem Bolkem. Složení členů týmu, špičkové zázemí a obrovské zkušenosti Kateřiny s profesionálním sportem jsou předpokladem ke zlepšování výkonů a dosavadních sportovních výsledků.


Zdroj: Teamkn.cz


Simbelmine

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pokracovani .....
Obrázek uživatelky
profil
Tak přeji Nikole Sudové hodně úspěchů v její kariéře. Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles