Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Virginie Walterová – držitelka prestižní „Světové ceny Antonína Dvořáka“

12. 08. 2007 | Úspěšní lidé

Virginie Walterová se narodila v Českých Budějovicích, kde absolvovala gymnázium a Lidovou školu umění - hlavní obor zpěv a klavír.


Virginie Walterová je absolventka pražské konzervatoře a Akademie muzických umění (žačka Libuše Domanínské a Karla Bermana), Virginie Walterová byla také posluchačkou pěveckých kurzů barokní interpretace u profesora Helmutha Rillinga ve Stuttgartu a studovala u Jarmily Novotné ve Spojených státech amerických.


Výkony Virginie Walterové v písňovém, kantátovém a oratorním oboru ji staví do přední řady českých pěvců. Během studií zaznamenala úspěchy na bachovské soutěži v Lipsku a na dvořákovské soutěži v Karlových Varech (kde získala 1. cenu Čs. Rozhlasu za interpretaci Lukášových Přísloví).


operní pěvkyně Virginie Walterová

Virginie Walterová spolupracovala se soubory specializovanými na starou hudbu (Ars rediviva, Musica Bohemica, Cantores Pragenses), v jejím repertoáru mají výrazné místo velká oratorní a mešní díla (na 80 titulů, z nichž mnohé zpívala v zahraničí mj. Dvořákovo Stabat mater v katedrále v Remeši, oratorium Sv. Ludmila na dvořákovském festivalu v Saarbrückenu 1991 a ve Wroclavi). V písňovém repertoáru se Virginie Walterová zaměřuje především k tvorbě romantické a soudobé (Schumann, Brahms, Dvořák, Smetana, Janáček).


Virginie Walterová získala v květnu 2001 prestižní "Světovou cenu Antonína Dvořáka" (cena udělena Masarykovou akademií umění a Evropskou unií umění).


Virginie Walterová hostuje v Německu, Rakousku, Francii, Itálii, Španělsku, Rusku, Belgii, v roce 1989 debutovala v NEW YORKU. Spoluúčinkovala v operním recitálu Edity Gruberové v dílech Donizettiho a Belliniho (CD Supraphon - CBS LONDON 1988). Působí též pedagogicky na Konzervatoři Jaroslava Ježka. V roce 1997 reprezentovala naši vlast v Japonsku, na festivalu Dny pražské kultury v Kyotu samostatným sólovým recitálem z Dvořákovy písňové tvorby, následovala pozvání ke spolupráci s Filharmonií of Nagoya City, Sapporo, Fukuoka atd.


K jejím profilovým CD patří Czech sacred music (Bonton 1991), Virginie Walterová (Ultraphon 1992), Johannes Brahms songs (GZ 1997). Virginie Walterová je sólistkou Originálního hudebního divadla Praha, kde účinkuje v představení "Kouzelný Dvořák".


Virginie Walterová vystoupí 1. září 2007 od 18.00 hodin v Chrámu sv. Mikuláše na náměstí ČSA v Jaroměři. V týdnu od 13.-19. Srpna můžete na www.chytrazena.cz soutěžit o vstupenky na tento koncert.


ZUZI
Chytrá Žena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !