Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Stoleček

25. 02. 2023 | Vaše příběhy

Byla jsem objednaná k očnímu lékaři. Přišla jsem do čekárny, ve které stál malý stoleček. Na stolečku je sešit, do kterého se zapisují pacienti. To jsem také udělala. V tu chvíli se postavil jeden z čekajících pacientů.

„Vůbec jsem nevěděl, že se tady zapisuje,“ řekl a snažil se předklonit.

Stoleček byl ale nízký, sahal sotva nad kotníky. Muže bolela záda, a tak se zdálo, že spíš, než by se předklonil k podpisu, udělá v čekárně kotoul. Držel se za záda v oblasti plotýnek a stěžoval si.

„Jestli chcete, tak vás zapíšu,“ nabídla jsem se. A tak mi muž nadiktoval své příjmení.

„Ještě křestní jméno,“ požádala jsem muže, aby byl údaj úplný. „Emil.“ Pak mi začal ten muž vyprávět o tom, že jeho jméno je latinského původu a znamená pracovitý a horlivý. A že horlivý ten muž byl. Nenechal mě ani oddychnout. Seděl vedle mě a vyprávěl mi snad svůj celý životopis, od narození až do tohoto okamžiku. Pranic nedbal na to, že mě to moc nezajímá. Nechtěla jsem ale být nezdvořilá, a tak jsem si během půlhodiny vyslechla mnoho informací o životě a rodině tohoto Emila. Vysvobodil mě až stařeček o hůlce. Přišel, pozdravil a snažil se také zapsat do sešitu.

Potýkal se se stejným problémem. Když už se zdálo, že se mu zápis do sešitu přece jen podaří, zjistil, že vlastně pod svá kolena ani nevidí. Inu, byli jsme na očním. Vykouzlil ladnou piruetu, vzal balanc, ale díky hůlce se nakonec udržel na nohách. A tak jsem i jemu nabídla, že ho zapíšu. Po něm přišla ještě maminka s dítětem v náručí, která se nedokázala zapsat a zároveň držet dítě, a starší paní. Seznam pacientů byl veskrze celý psán mým rukopisem. Konečně jsem se dočkala. V ordinaci jsem byla jen několik málo minut. Když jsem odcházela, opět se ke mně hlásil první z mnou zapsaných pacientů, pan Emil.

„A řekl jste tady sestřičce, že jste se nedokázal zapsat?“ zeptala jsem se ho.

Zavrtěl hlavou. A tak jsem zdravotní sestru informovala sama.

„No, my vyšší stolek neměli,“ přiznala.

Přišla jsem domů a zamířila rovnou k dřevěnému stolku. Kdysi jsem ho používala na květiny. Když jsem část své domácí botanické zahrádky zredukovala, stál stolek v rohu místnosti a neměl své využití. A tak jsem stolek hned druhý den zanesla na oční.

„Kdybyste se nezlobili, tak já bych vám ho tu nechala,“ nabídla jsem sestřičce, když otevřela dveře a vyšla do čekárny. „Je sice taky poměrně nízký, rozhodně ale vyšší, než ten váš.“

To bylo radosti. Můj stolek ihned nahradil stávající nizoučký stoleček k radosti všech pacientů. A mně ubyl jeden neužitečný předmět v mém bytě. I malý stoleček nakonec našel své využití. Přestěhoval se do rohu čekárny a nyní na něm stojí dekorační květináč s květinou.

 

Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Stoleček:

Stoleček
Stoleček
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Také jsem se setkala se zapisováním v čekárně u lékařů,kteří neobjednávají.Sestra si potom vzala seznam a brala pacienty podle pořadí zápisu.
Obrázek uživatelky
profil
JÁ ZAS NECHÁPU ,PROČ SE MUSELI ZAPISOVAT ,TO JE VĚC SESTRY V ORDINACI
Obrázek uživatelky
profil
se počítá, jste skvělá Smajlík
Ještě malý dodatek... dali tam schválně maličký stolek, aby se lidé více sblížili Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Opravdu "chudý lékař", který nemá peníze na zakoupení stolku přijatelné výšky.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles