8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho

25. 10. 2019 | Kultura
Jeden z nejúspěšnějších světových muzikálů Tarzan viděli na slavnostní premiéře první diváci. Jeviště Divadla Hybernia se doslova proměnilo v džungli, kde vzduchem létaly opice a sálem zněly hity Phila Collinse. Romantické pasáže rozplakaly nejednu divačku, multimediální show a akrobacie uchvátila návštěvníky. Hvězdně obsazenému představení aplaudovaly i hvězdy showbyznysu a představitelé politické scény.

„Získat licenci od naší společnosti vůbec není jednoduché. Máme přísná pravidla a často musíme zájemce odmítat. Představení v Praze bylo úchvatné. Je to první představení Tarzana s naší licencí ve východní Evropě. Show v Hybernii má skvělou scénu, casting, choreografii. Je prostě úžasné,“ uvedl Lewis Mitchell ze společnosti Music Theatre International, která uděluje licence k muzikálům Walta Disneyho.

muzikál TarzanCelé představení je prostoupeno důmyslnou videoprojekcí, která diváky ohromí a vytváří prostorový dojem z džungle, bouře na moři nebo třeba při útoku obřího pavouka ohrožujícího hlavní hrdinku. Scéna a rafinované kulisy navozují pocit, že se divák skutečně ocitá uprostřed deštného pralesa v Kongu. Po větvích šplhají opice a nápaditě pojatá akrobacie diváky nejednou překvapí.

„Bylo velmi působivé sledovat umělce na scéně. Gránského ztělesnění Tarzana bylo výjimečné zejména v tom, jakým způsobem přecházel mezi rolí člověka a gorily, obzvláště v interakci ve vztahu s Jane,“ svěřil se Lewis Mitchell z MTI.

Terk (v podání Martina Šemíka) byl komediální rolí; úžasně zahrané a skvělý hlas. Kala byla naprostým miláčkem představení. Hořínková ji hrála dokonale a její interakce s Kerčakem (drsný vládce svého panství mistrovsky zahraný Josefem Vojtkem) byla půvabná. Její píseň s Tarzanem „Jsi v srdci mém“ byla skutečně dojemná. Jane v pojetí Ivany Korolové byla nenucená a Viktor Antonio jako mladý Tarzan byl perfektním protějškem dospělého Tarzana,” vysvětlil Mitchell.
MTI ocenila i práci režiséra Libora Vaculíka. Vyzdvihla zejména jeho přístup, jakým pojal vztahy mezi gorilami v tlupě i jejich kontakty s lidmi.

„Dirigent Dalibor Kapras vedl orchestr a zpěváky zkušeně a za hudební přípravu umělců si Alena Průchová zaslouží velkou chválu,“ zhodnotil Mitchell a doplnil: „Show v Hybernii má skvělou scénu, casting, choreografii. Je jasné, proč bylo publikum na veřejné premiéře tak nadšené.“
muzikál Tarzan

„Je to zatím to nejnáročnější, v čem jsem kdy vystupoval. Skloubit hraní, zpěv a ještě akrobacii není vůbec jednoduché. Moc mě ale těší, že představení diváky nadchlo,“ vysvětlil představitel Tarzana David Gránský.

„Zahrát si Tarzana byl vždy můj sen. Z nějakého, pro mě nepochopitelného důvodu, jsem však tu roli nikdy nedostal. Svou nenaplněnou touhu jsem si alespoň vykompenzoval v podobě přezpívané ústřední skladby You will Be In My Heart od Phila Collinse, která provází broadwayský muzikál Tarzan. Nazvali jsme ji Jsi v srdci mém a je součástí mého alba Ta pravá. Českému ztvárnění muzikálu Tarzan přeji mnoho úspěchů a spokojených diváků,“ vzkázal muzikálu během jeho příprav Karel Gott.

Slavnostní premiéry se zúčastnily špičky z politického a kulturního života. Vedle premiéra Andreje Babiše Tarzanovi tleskali například Petr Janda, Janek Ledecký, Leona Machálková, Marian Vojtko, Michaela Gemrotová, Michal David, Sagvan Tofi, Roman Vojtek a Petra Vojtková, Vojtěch Drahokoupil, Robert Urban, Vlasta Korec a mnozí další.

Zdroj, foto: Divadlo Hybernia


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho:

Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho
Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho
Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho
Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho
Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho
Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho
Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho
Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho
Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho
Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho
Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho
Tarzan si vysloužil pochvalu u Disneyho
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles