Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Miminka
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.04. 2024
Dnes má svátek Jaroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tatínek u porodu – ano, či ne?

28. 04. 2012 | Porod

Tatínek u porodu - Dostalo se mi ke zpracování velmi citlivé, avšak často omílané téma – je dobré mít u porodu svého muže  /partnera/ - manžela? Jako žena mohu říci, že bych si to jednou přála, nicméně když jsem si přečetla určité názory našich „pánů tvorstva“, myslím, že si toto rozhodnutí ještě nechám projít hlavou.


Tatínek u porodu  - Objekt touhy – po prožitém porodu ani omylem!


Mnoho mužů tvrdí, že prožití porodu tzv. „na vlastní kůži“ je traumatizujícím zážitkem, který mnoho mužů nerozchodí (a z vlastních zkušeností můžeme říci, že také nerozdýchá). Nicméně po prožitém porodu LIVE, údajně většina žen ztrácí na atraktivitě.


porodniceZkrátka a dobře na nějaké postelové hrátky nemají muži ani pomyšlení, stačí si vzpomenout na ty litry všude stříkající krve… (nutno podotknout, že toto je skutečná citace – ne názor a myšlenka mé vlastní představivosti).


Muži to prostě takhle prožívají. Najdou se ale i výjimky, kterým porod nevadí, a ženy si začnou vážit o to víc!  Nicméně takových partnerů není mnoho a většina zastává názor výše uvedený.


Tatínek u porodu  - Neschopnost pomoci ženě


Dalším důvodem, který pánové uvedli, je skutečnost, že při porodu nemohou své milované nijak pomoci. Vidí před sebou ženu, kterou milují a nemohou udělat nic, čím by ji zbavili bolesti.


Musí přihlížet tomu, jak jejich žena trpí „v náručí“ chladných doktorů a neochotných sester, které dávají pouze příkazy – nekřičte, tlačte … Muži jsou v této situaci absolutně bezmocní – a to jak všichni víme  - nemohou a ani nechtějí častokrát přijmout.


Tatínek u porodu - Přítomnost tatínka u porodu náležitě zkonzultujte


Pokud si však stojíte za svým a trváte na tom, že u porodu chcete mít oporu ve formě otce, je potřeba tuto skutečnost náležitě probrat. Pokud o to muž nestojí, řekne vám to – s tímto rozhodnutím nenaděláte nic. Vyhrožování, sliby ani nic podobného nezabírá a mezi námi – přece nebudeme někoho prosit o to, aby nás držel za ruku, když o to sám nestojí.


muziPokud se však dohodnete a tatínek bude stát o tuto příležitost, věřím tomu, že to bude exkluzivní emotivní zážitek pro oba dva. Nicméně počítejte s možností, že uprostřed porodu tatínek skončí v rukou sestřiček – ono většině chlapů se to prostě rozdýchat nepodaří:)


Pokud tatínek vydrží až do konce – GRATULUJI! Máte vedle sebe skutečného „frajera“, a jak všichni víme – sdílená bolest je lepší, než bolest, kterou snášíte sami. Proto má ode mě přítomnost tatínka zelenou. Jak se k tomu však postaví partner, je individuální záležitostí, kterou nelze dopředu předvídat.


A co vy - milé Chytré ženy - měly jste u porodu tatínka?


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
manžel byl u porodu hned 2x a bylo to super pomáhal mi říkal mi co dělat,byla jsem nevyspalá a vyštavená takže jsem byla moc ráda,a sestřičky jsou u nás super,nemůžu si stěžovat u mě mají za 1.
Obrázek uživatelky
profil
muj byvaly manžel u porodu byl a tim skoncil nas sexualni zivot,po trech letech sme se rozvedli.A soucasny manzel u porodu nebyl,neprala jsem si to a vse nam funguje skvele,tak ze na tom neco bude ze by nemel byt chlap u porodu.
Obrázek uživatelky
profil
Ještě k tomu placení - je to jen způsob jak z lidí dostat peníze, podle mě by to mělo být přirozené,aby mohl být tatínek u porodu, vždyť je to i jeho díťě.
Obrázek uživatelky
profil
Můj přítel se mnou u porodu byl, i když se "dolů" ani nepodíval, říkal že to byl dost emotivní zážitek.Já jsem byla strašně ráda, jelikož jak je psané v článku, setřičky se s rodičkama moc nemazlí, je to pro ně rutina, tak aspoň někdo mi byl oporou.Moc mu za to děkuji!!!
Obrázek uživatelky
profil
Nedokážu si představit že bych manžela u porodu neměla. Bolesti mi mírnil masážema a i u porodu mi byl velkou oporou a když se malá narodila bylo na něm vidět dojetí.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles