Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 09.05. 2024
Dnes má svátek Ctibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Travný - hora v Moravskoslezských Beskydech

28. 10. 2012 | Česká republika

Krásná a půvabná hora Travný není jen tak ledajaká vycházka a není hlavně pro slabé povahy a jen občasné turisty. Nahoru vede cesta skoro většinou pouze do prudkého kopce a trasa je opravdu náročná. Ale konečný výhled na hory a krásné Beskydy opravdu stojí za vidění. My jsme se s kamarádkou vypravili na tuto horu v zimě v nejhorším mrazech, ale byla to krásná (sice náročná) procházka a zimní příroda nás uchvátila. Výšlap stál za to, zabral opravdu celý den. Ráda Vám proto o této hoře povím více.

Travný je velmi mohutná hora, která se nachází mezi obcemi Krásná a Morávkou. Vrchol leží v nadmořské výšce 1203 metrů a tím se Travný řadí mezi nejvyšší hory Moravskoslezských Beskyd. Vrchol je částečně zalesněný.

Travný - horaNachází se zde přírodní rezervace Travný se zbytky přirozených porostů, tedy bučin a jedlobučin. Potkáte zde opravdu mnoho zajímavých živočichů, např. vzácný tetřev hlušec, čáp černý, jeřáb lesní, sluka lesní, strakapoud bělohřbetý, kulíšek nejmenší a další a další. Ovšem můžete tu narazit i na větší zvířata a to na rysa ostrovida, který je ale samotář, takže jen výjimečně. Žije zde také vlk nebo medvěd a z mírnějších zvířat třeba srnec nebo jelen. Musíte uznat, že příroda je tady opravdu krásně zastoupená. 

Na hoře Travný je i další přírodní rezervace, která nese název Travný potok.

Hora Travný není příliš turisticky navštěvovaná, i kvůli tomu, že se na vrcholu nenachází žádná turistická chata ani turistické zázemí. Ale musím ji přesto doporučit, protože výhled na Lysou horu opravdu stojí za to a navíc v létě se zde nachází spousta borůvek. A protože zde moc lidí opravdu nechodí, můžete si borůvek nasbírat opravdu dosytosti.

Travný je pátá nejvyšší hora Beskyd a vede na ní několik tras. Můžeme vyrazit z města Pražmo po modré značce (6 km) nebo z obce Morávka po zelené značce (zde projdete kolem pomníku partyzánů) a trasa je dlouhá také 6 km a nebo tu máme poslední možnost z obce Krásná po žluté značce (5km). Vycházka je to opravdu krásná, náročná, ale výhled a pohled na okolní hory je přímo pohádkový. Doporučuji jako celodenní výlet.


Slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Travný - hora v Moravskoslezských Beskydech:

Travný - hora v Moravskoslezských Beskydech
Travný - hora v Moravskoslezských Beskydech
Travný - hora v Moravskoslezských Beskydech
Travný - hora v Moravskoslezských Beskydech
Travný - hora v Moravskoslezských Beskydech
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkné Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
si zajet do Beskyd,je tam krásněSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
To musela byť krásna, aj keď náročná, túra.
Za odmenu ste mali nádherné výhľady a pocit, že ste prekonali samé seba.
Dala by som sa nahovoriť. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
máme krásnou přírodu
Obrázek uživatelky
profil
Hezký článek . Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles