Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 31. týden

29. 07. 2019 | Televizní tipy
Chcete cestovat po Zemi, do historie nebo dalekého vesmíru? V pohodlí a bezpečně vás tam dopraví Prima ZOOM.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 31. týden:


29. 7. 21.00 – Patagonie: Plavba mezi fjordy

Plavba po Tichém oceánu podél pobřeží Patagonie patří k nejkrásnějším výletním trasám světa. Trajekt Eden vyráží na cestu úžasnou patagonskou samotou: přes fjordy jako z krásných snů, okolo zubatých horských hřebenů, dechberoucích ledovců a tisíciletých deštných pralesů. Filmový štáb se na jeho palubě, ale i na pevnině setkává s místními lidmi, kteří tady žijí a kteří se ochotně podělili o své zajímavé příběhy. Jsou to lidé blízce spjatí s tímto pozoruhodným místem na konci světa. Všichni z nich patří ke pravým Patagoncům: mladý lodní důstojník, který vede Eden bezpečně napříč fjordy, svobodná matka, jíž se podařilo prosadit uprostřed divočiny, gaučo, který krotí divoké koně, nebo správce, který se pečlivě stará o ohroženého huemula jižního v novém Patagonském národním parku.

Unikátní dokumenty na Prima ZOOM pro 31. týden29. 7. 22.00 – Kronika programu Apollo (1. díl)

Vydejte se po stopách nejúžasnějšího vesmírného programu v dějinách. Program Apollo, probíhající v letech 1961–1972, byl americký program pilotovaných kosmických letů realizovaný Národním úřadem pro letectví a kosmonautiku (NASA). Jeho cílem bylo přistání lidí na Měsíci a jejich návrat na Zemi. Tohoto cíle bylo poprvé dosaženo v roce 1969. Program Apollo byl připravován koncem 50. let 20. století jako nástupce programu Mercury, prvního amerického programu pilotovaných letů. Poté, co prezident John Fitzgerald Kennedy 25. května 1961 vyhlásil národním cílem přistání lidí na Měsíci a jejich bezpečný návrat na Zem do konce desetiletí, získal program Apollo konkrétní směr. Vydejte se s Prima ZOOM na tuto dobrodružnou výpravu.

29. 7. 23.00 – Dobývání Měsíce

Film Dobývání Měsíce vypráví kompletní příběh o letech NASA na Měsíc. Zachycuje všechny mise od Apolla 1 po Apollo 17 a jako vůbec první využívá záběry v původní vysoké kvalitě 4K a HD pořízené astronauty během nejslavnějších vesmírných výprav v dějinách lidstva. Světoznámé mise Apollo patří k největším a nejvýznamnějším pokrokům, jakých se podařilo člověku dosáhnout. Díky vzácným archivním záběrům a bezkonkurenčnímu přístupu do zákulisí dění na palubě vesmírných lodí je Dobývání Měsíce skutečně senzační podívanou. Historie vědy doslova ožívá před očima! Znovu se staneme svědky mrazivých okamžiků, kdy se mise, a hlavně životy astronautů ocitly v bezprostředním ohrožení. A setkáme se s rychle myslícími vědci, kterým se je podařilo zachránit a na poslední chvíli zabránit naprosté katastrofě. Toto je příběh hrdinů, jimž se díky geniálním nápadům podařilo pokořit nemožné a otevřít lidstvu nové obzory. Dobývání Měsíce skládá poctu výjimečným okamžikům objevování vesmíru od velkých skoků po tragické nezdary.

31. 7. 21.00 – Nová prehistorie (Co zabilo obří hmyz?)

Právě teď prožíváme zlatý věk paleontologie. Za posledních deset let bylo objeveno více fosílií než během minulých dvou století. Díky novým technologiím, které kombinují genetiku, etologii, geologii, a dokonce i fyziku částic, nyní paleontologové můžou rekonstruovat dávno ztracené větve stromu života. Vzájemně sdílejí domněnky i teorie a pravidla výzkumu se postupně výrazně mění. Konečně je možné zodpovědět tři zásadní otázky: Odkud se vzal hmyz? Jak vznikli ptáci? Kde se vzali savci? Seriál Nová prehistorie využívá ultra realistickou digitální animaci a představuje nejnovější vědecké poznatky předních světových odborníků. Seznamte se s dávno zapomenutými tvory, ale i s ideologickými rozpory a podvody, které se vynořily v důsledku jejich odhalení.

1. 8. 20.00 – Ortona 1943: Krvavé Vánoce

Byla to nejkrvavější a nejtajuplnější bitva druhé světové války na území Itálie. V malém přímořském městečku Ortona v kraji Abruzzo se odehrál střet mezi Němci a Kanaďany, kteří bojovali doslova o každou ulici, dům, dokonce i každou místnost. Čím to, že v prosinci 1943 chtěli všichni dobýt Ortonu? Proč bylo toto městečko tak důležité? A proč bylo poté tak rychle zapomenuto? Jaká nepříjemná tajemství se do dnešního dne v Ortoně skrývají? Prožijte politické a vojenské podmínky té doby díky dechberoucím archivním záběrům převedeným do vysokého rozlišení, dosud neslyšeným výpovědím svědků, dokumentům, které byly až doteď tajné, nedávno objeveným a poprvé uveřejněným německým fotografiím, špičkovým digitálním rekonstrukcím a pohnutým dramatickým scénám. Budete mít pocit, že stojíte po boku bojujících vojáků v úzkých uličkách, a odhalíte tajemství ukrývané více než půl století.

1. 8. 21.00 – Záhady světových válek II (1. díl)

Celé čety záhadně zmizely v oblacích. Na bojištích se objevily zvláštní „mimozemské“ válečné stroje. Během druhé světové války došlo ke stovkám podobných záhadných a dosud nevysvětlených událostí. V chaosu válečných událostí se na ně takřka zapomnělo. Ale nyní se k nim můžeme vrátit v pokračování historického seriálu Záhady světových válek. Díky pečlivým archivním záznamům, rozhovorům s odborníky a výpovědím očitých svědků konečně prozkoumáme další nejtajuplnější válečné záhady. Odhalte tajemství mimozemského jazyka, který se nedal rozluštit, nebo nevýslovné hrůzy nacistických továren na mrtvoly a poznejte odvážné britské dobrovolníky, kteří se nechali pohřbít zaživa.

1. 8. 23.00 – Poslední ráje II (Vysoké Taury 1. část)

Vydejte se spolu s tvůrci poznat poslední ráje naší planety. V pokračování německého dokumentárního seriálu zavítáte do Vysokých Taur v Rakousku a na Sicílii.

2. 8. 20.00 – Úžasný mořský život

Snímek Úžasný mořský život odhaluje výjimečnou rozmanitost života v modravých dálavách otevřeného oceánu. Jeho děj se odehrává ve zvláštním desetimetrovém pásu těsně pod hladinou. Mnoho druhů využívá tuto část moře k migraci a lovu. Jiné dokázaly najít geniální způsoby maskování na i na tomto místě, kde se zdánlivě nedá ukrýt.

Unikátní dokumenty uvidíte  každý den
od 20:00 – 24:00 hodin na Prima Zoom!


Zdroj, foto: Prima ZOOM

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !