Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

V Resortu Valachy se opět rozbíhají kurzy pečení frgálů, nově bude i pizza pro děti

12. 06. 2020 | Česká republika
-Komerční sdělení-
VALACHY








Frgál patří vedle slivovice a kyselice k nejtypičtějším specialitám valašské kuchyně. Kdo by se ho chtěl naučit péct, bude mít opět příležitost v Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích. Od soboty 13. června 2020 tam opět startují oblíbené kurzy pečení frgálů pod vedením místních pekařek, jejichž koláče patří k nejvyhledávanějším na Valašsku.

Pravidelné „frgálové“ kurzy pořádá Resort Valachy jako jediný v regionu. Do prázdnin je vypsán ještě termín 27. června, v červenci a srpnu se pak budou konat vždy v úterý a sobotu. „Lidi dnes velmi láká regionální gastronomie. Chtějí ji nejen ochutnávat, ale také se v ní něco přiučit. Původně jsme kurzy začali pořádat hlavně pro ubytované hosty, abychom jim zpestřili pobyty v našich hotelech, ale dnes se na ně hlásí i další zájemci. Výjimkou nejsou profesionální pekaři, pro které je to příležitost porovnat si zkušenosti. Kurz je zábavný, takže ho zvládají i školáci,“ popisuje mluvčí Resortu Valachy Martina Žáčková. Hosté, kteří přijedou na týdenní dovolenou do hotelů Lanterna a Horal, mají letos kurz v ceně pobytu.
kurz pečení frgálů
Během tříhodinového kurzu v hotelu Galik si účastníci zkusí celý postup a zhotoví si vlastní frgál, který si odvezou domů i s receptářem. Dozví se i tipy a zajímavosti o historii a současnosti tohoto tradičního koláče, který se na Valašsku dělá podle ustáleného postupu již několik století. První písemné zmínky o něm pochází z roku 1826. Jedná se o unikání pekařský výrobek, jenž nemá v okolních zemích obdoby. V roce 2013 byl proto vyhlášen produktem s chráněným zeměpisným označením Evropské komise. Pravý valašský frgál má průměr 30 cm, váží zhruba 600 gramů a má jednodruhovou náplň, nejčastěji hrušky, tvaroh, mák a povidla.

Resort Valachy se zabývá výrobou frgálů od roku 2013. Zásobuje jimi restaurace svých hotelů Lanterna, Horal a Pod Javorem, prodává je v Bistru Razula a dodává do vybraných podniků v regionu, mj. do vlastní Bistrotéky Valachy v Obchodním domě ve Zlíně.
kurz pečení pizzy
Pro velký ohlas připravil Resort Valachy jako novinku další kuchařský kurz, tentokrát určený především dětem s rodiči. V Bistru Razula, kde se kromě burgerů a grilovaných specialit peče vyhlášená pizza, se mohou zájemci naučit její výrobu od chystání těsta a jeho nahazování přes přípravu náplně až po upečení. První z kurzů pečení pizzy pod vedením šéfkuchaře Spa hotelu Lanterna Josefa Tydlačky se bude konat v neděli 21. června 2020, poté o prázdninách každé pondělí. U Bistra Razula, které se nachází hned u cyklostezky Bečva, navíc vzniká nová herní zóna pro děti s venkovním ohništěm s možností každodenního opékání. Vždy ve středu a sobotu se budou konat posezení u ohně s kytarou a procházkou za valašskými strašidly pro děti. Bistro nově nabízí i snídaně nebo službu piknikových košů.

Více informací: www.valachy.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku V Resortu Valachy se opět rozbíhají kurzy pečení frgálů, nově bude i pizza pro děti:

V Resortu Valachy se opět rozbíhají kurzy pečení frgálů, nově bude i pizza pro děti
V Resortu Valachy se opět rozbíhají kurzy pečení frgálů, nově bude i pizza pro děti
V Resortu Valachy se opět rozbíhají kurzy pečení frgálů, nově bude i pizza pro děti
V Resortu Valachy se opět rozbíhají kurzy pečení frgálů, nově bude i pizza pro děti
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
..Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles