Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 08.05. 2024
Dnes má svátek všichni osvobození
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vrásky – věčný boj s ideálem krásy

4. 03. 2016 | Krása
Zatímco u mužů vzbuzují jistou úctu, moudrost a životní zkušenost, u žen jsou pronásledovány od prvního objevení. Kazí totiž pohled na ideál krásy. Řeč je o vráskách. Neblahé znamení, které prozrazuje stárnutí. Zatímco dříve proti vráskám pomáhal především pudr či kvalitní makeup, dnes je možné vráskám předcházet. A nutně není třeba využívat chirurgických zákroků.

Objevila jsem první vrásky, ale botulotoxin a podobně náročné zákroky nechci podstoupit, je nějaké řešení?
Ano, pokud jste objevila pouze drobné prvotní vrásky, například v okolí očí nebo lehce na čele, které jsou i schopny během dne zcela vymizet, řešení samozřejmě jsou. Z těch nejméně náročných a řekněme konzervativnějších je to aplikace chemického peelingu a dobré oční krémy, eventuálně kvalitní hydratační krémy. Poté lze nabídnout například mikrojehličkování, tedy microneedeling, či omlazení pomocí biostimulačních nebo neablačních laserů či radiofrekvenční ošetření, které stimulují tvorbu kolagenu.

vrásky - věčný boj s ideálem krásyPROBLÉMOVÉ PARTIE - OČI, ÚSTA, KRK


Jak vlastně vrásky vznikají?

Nejčastěji je má na svědomí právě stárnutí. V hlubší vrstvě pleti zvané škára (odborně též dermis) je hustá síť kolagenu, která dává pokožce pevnost, a elastinu, která umožňuje pružnost. Zároveň jsou na této úrovni proteoglykany zajišťující hydrataci. Při stárnutí pokožka ztrácí svou pružnost a pevnost a objevují se obávané rýhy, tedy vrásky. Zesilující efekt pro vrásky pak má rovněž slunce, smog či cigaretový kouř.

Kritické oblasti jsou pak oči, ústa a krk. Kolem očí je pokožka jemná a citlivá, velký vliv na vznik vrásek v této oblasti proto může mít právě kouření cigaret. Naopak kolem úst je nejzrádnější mimika. Přestože stárnutí zabránit zcela nejde, prevence však vznik vrásek může oddálit popřípadě zmírnit.

Jak tedy pleť účinně omladit?

Řešením může být například kombinace vhodné kosmetiky na domácí použití a chemického peelingu provedeného lékařem. Pomáhá pleti se zbavit staré nejvrchnější vrstvy buněk pokožky a pomáhá i lehce podpořit správné vyzrávání buněk pokožky, podporuje hydrataci a tvorbu kolagenu. Působí i mírně na hydrataci pleti, využívá se také při komplexní terapii akné. Pleť je po použití peelingu vláčnější a hladší a dochází ke zrychlení přirozené obnovy buněk.

Jaký je tedy rozdíl mezi peelingem a použitím botulotoxinu?
Botulotoxin naopak působí hodně hluboko, až v mimických svalech a je odstraňovačem hlubokých mimických vrásek, s kterými by si samotný peeling neporadil.

Chemický peeling lze doporučit v jakémkoli věku, jelikož revitalizace pokožky a restart obnovy pokožky je vhodný kdykoliv. Nicméně je nutné mít na mysli, že není peeling jako peeling. Pokud si chcete být jistá výsledkem, je nutné se objednat k dermatologovi. Efektivnější je ošetření u lékaře, který může použít intenzivnější peelingy více koncentrovaných kyselin, tedy výsledky jsou rychlejší v menším počtu ošetření.

vrásky a věčný boj s nimi

Ovšem obecně se doporučuje k dosažení dokonalejších efektů, které přetrvávají měsíce, sérii 4-6 ošetření, které lze zopakovat po 6 měsících. U lékařského chemického peelingu jsou používány kyseliny s různými koncentracemi. V případě omlazující procedury je používaná kyselina glykolová, která je zároveň dostupná v nejvyšší koncentraci, a to až 70 %. Chemický peeling je ideální podstoupit před letní sezónou, kdy sluneční paprsky nebudou mít na pokožku takový vliv.

Pokud váháte, zda bude chemický peeling dostatečný jak na vrásky kolem oči, úst či na krku, můžete efekt zesílit drobnými korektivními změnami. Vzhledem k povaze ošetření, kdy ovocné kyseliny stimulují novotvorbu kolagenu, lze peeling doporučit v podstatě na jakékoli vrásky krom velmi suché, tenké pokožky. Pokud se jedná o vrásky mimické, pak je vhodné kombinovat ošetření peelingem s aplikací botolutoxinu, zvláště pak v oblasti kolem očí a na čele. Na vrásky ve spodní polovině obličeje, zvláště kolem úst, je pak ideálním doplňkem výplň vrásek kyselinou hyaluronovou. Chemický peeling pak revitalizuje vrchní vrstvy kůže a synergicky stimuluje novotvorbu kolagenu, botulotoxin zklidní nadměrnou mimiku, tedy kůže se nemůže tolik lámat v grimasách a nově ukládaný kolagen bude vznikat v ideálních podmínkách. Koncentrovaná kyselina hyaluronová, která v injekcích funguje jako okamžité vyplnění jednotlivých vrásek zevnitř, ale z dlouhodobého hlediska též jako nosič vody a stimulátor novotvorby kolagenu, bude potencována ovocnými kyselinami.


Zdroj, foto:
Asklepiona NeoStrata


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
...taky moc neřeším, ale pravidelně se mažu domácím vyškvařenym sadlem /bez soli/
Obrázek uživatelky
profil
A není důležitější jaký je člověk "uvnitř" ?? A naopak, někdy vrásky dodají kouzlo.
Obrázek uživatelky
profil
mám už hodně vrásek..hlavně u očí..Smajlíkale beru to už , žeto patří k věku, i když se mažuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
vrásky moc vadí a je jich čím dál víc a to se mažu krémem ráno i na nocSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
vrásky neřeším,prostě léta příbývyjí a to k tomu patří
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles