Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Výlet do západních Čech

19. 06. 2013 | Vaše tipy

Toto je dílo mého manžela, náš společný výlet. Já jsem ten, kdo výlet vymyslí a manžel je ten, kdo ho realizuje. 

Tento výlet začal velice brzy ráno 10. 3. 2008. Jeli jsme do Prahy Letňan, kde jsme měli v autopůjčovně zamluvené auto na 10. hodinu. Se všemi věcmi jsme se museli táhnout přes celou Prahu metrem a autobusem MHD. Když jsme konečně dorazili do Letňan, vůbec jsme netušili, kde autopůjčovna je. Prošli jsme skoro celé Letňany, až jsme to konečně našli. Byla to obrovská budova, která se skoro ani nedala přehlédnout. Trvalo to asi hodinu, než jsme vyřídili vše potřebné a než mi předali klíč od auta. Když bylo vše vyřízeno, řekl jsem: „To je paráda, tak rychle nakládat, ať jedem“. Teď nás čekal nejtěžší kus cesty, dostat se z Prahy. Měli jsme jen autoatlas, plán Prahy a pár vytištěných stránek z internetu, kde byl směr a klíčové křižovatky. Z Letňan jsme se dostali bez problémů, pak jsem přejel špatně křižovatku a byli jsme ztraceni. Nakonec asi po hodině bloudění se nám to podařilo.

výlet do západních čechNáš směr a první zastávka byly Karlovy Vary. Jelikož nás tlačil čas kvůli zpoždění v Praze, nasměrovali jsme naše kroky hlavně ke kolonádě. Ochutnávali jsme různé prameny, každý měl jinou teplotu, chuťově byly podobné. Karlovy Vary jsou velmi hezké lázeňské město. Další zastávka byla pouze jen pár kilometrů od Františkových Lázní, naučná stezka SOOS. Je to národní přírodní rezervace, tvoří ji rozsáhlé rašeliniště a minerální slatiniště. Naučná stezka vede téměř celou cestu po lávce. Všude okolo nás vyvěraly prameny, všude to bublalo. Bylo to krásné, opravdu stojí za navštívení. Měli jsme ještě nějaký čas, tak jsme vyrazili do Františkových Lázní, jenže bylo ještě před sezónou a také už po páté hodině, tak bylo všechno zavřené. Prošli jsme pouze okolo budov a trochu městem. Ještě bylo světlo, sice se připozdívalo, ale to nám nevadilo a kvůli nabitému programu jsme vyrazili na další naučnou stezku Komorní hůrka, která je nedaleko Chebu. Je nejmladší sopkou na území Českého masivu. Prošli jsme po naučné stezce, která vedla i přes kráter. Už byla skoro tma. 

Ráno jsme vstávali brzo, abychom to všechno stihli. Naše cesta směřovala do města Cheb, zde jsme si prošli město a hrad. Dále do Lázní Kynžvart, kde jsme navštívili zámek Kynžvart a také jsme se vydrápali na hrad Kynžvart. Odtud jsme směřovali k další naučné stezce Kladská. Stezka vede okolo hezkého jezírka a lesem po lávkách. Dále naučná stezka Smraďoch. Též jsme chodili po lávkách, okolo to zase bublalo. Bylo to velice zajímavé. Nejvýznamnějším pramenem v této rezervaci je pramen Farská kyselka. Dále jsme pokračovali do nedalekých Mariánských Lázní, prohlédli jsme si lázeňské město, kolonádu s prameny a ochutnávkou. Také jsme šli Naučnou stezku geologický park Mariánské Lázně, kde jsou podél cesty zastávky u různých druhů hornin. Už se začalo připozdívat. Museli jsme se vydat pomalu na zpáteční cestu, která vedla k lomu Velká Amerika. Cestu jsme absolvovali už po tmě a pozdě. Cestou jsme museli jet pomalu a opatrně, protože podél cest byla lesní zvířata a hrozilo střetnutí. 

Hned ráno jsme zajeli se podívat na lom Velká Amerika, ale to ráno pršelo a foukal vítr. Kvůli nedostatku času jsme hned po snídani vyrazili zpět do Prahy. Do Letňan jsme se dostali už o něco lépe. Museli jsme dotankovat nádrž, zajet do myčky, protože auto bylo moc špinavé z jízdy v dešti po dálnici. V myčce jsem měl velký strach, protože jsem v myčce byl poprvé a navíc s půjčeným autem. Nakonec vše dobře dopadlo, přijeli jsme včas. Při vracení bylo vše v pořádku, až na to, že tam zůstaly drobečky a písek. Byly jen dvě možnosti, které mi byly nabídnuty, buď zaplatím 200,- za vyluxování, nebo vyluxuji sám. Samozřejmě jsem si vybral, že vyluxuji sám. Když bylo vše vyřízeno, museli jsme spěchat na Florenc, odkud nám za chvíli odjížděl autobus. Stihli jsme ho jen tak tak. 

Celý výlet dopadl dobře a moc hezky, moc jsme si ho užili a byl to krásný zážitek. 


ManiaChagi - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Výlet do západních Čech:

Výlet do západních Čech
Výlet do západních Čech
Výlet do západních Čech
Výlet do západních Čech
Výlet do západních Čech
Výlet do západních Čech
Výlet do západních Čech
Výlet do západních Čech
Výlet do západních Čech
Výlet do západních Čech
Výlet do západních Čech
Výlet do západních Čech
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
prima Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Moc ráda bych se tam jela zase někdy podívat, bydleli jsme tu 16 let,jezdili tak s rodiči a ze školou,krásné vzpomínky.
Obrázek uživatelky
profil
Hned bych jela na nějaký výlet nebo dovolenou,kdybych mohla.Dívala jsem se na fotky západních Čech.Máme moc krásné místa ,kde se dá jet na dovolenou,ani nemusíme jet do zahraničí.
Obrázek uživatelky
profil
Nabidek na vylety a krasna fotaSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles