Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama - Tričko s aplikací pomocí voskovek

10. 10. 2011 | Vyrob si sama
Dnes Vám nabídnu návod na ozdobení trička. Stane se, že se tričko už okouká, nebo se udělá malinký, ale odolný flíček, který ne a ne se nechat vyprat. Anebo zatoužíte po originálním kousku, který budete mít jen Vy, a to vlastnoručně vyrobený.

Na výrobu si připravíme:

Tričko, kalhoty, nebo jakýkoliv kousek, který si budeme chtít ozdobit
Voskovky, stačí jen i různé zbytky
Noviny
Žehličku
Ořezávátko nebo obyčejné kuchyňské struhadlo
Šablonu
Při práci si musíme dávat pozor, abychom si nezaneřádili okolí, voskovky se lepí na struhadlo i prsty a padají všude kolem. Nejdříve si voskovky nastrouháme, já strouhala na malých kapkách - tím získáme drobnou drť - nebo ořezávátkem ořežeme, to nám udělá větší hoblinky.Tuto směs prsty promícháme, aby nám vznikla melírovaná drť. Já pracovala na kuchyňském stole.

Dala jsem si na stůl osušku a na ni rozprostřela tričko. Do trička vložíme noviny (více vrstev), abychom se vyhnuli případnému zabarvení na zádech. Na díl, kde chceme aplikaci, položíme šablonku (já si ji vyrobila obkreslením  gumového delfínka, který se dává na dno vany, aby to neklouzalo).

Ta může být klidně z obyčejného papíru, nebo i ze samolepicí tapety a kolem ní nasypeme nastrouhané voskovky - a opatrně, aby se neposunula, na ni položíme noviny, já dala 4 listy a zažehlíme žehličkou na nejvyšší stupeň bez páry. Odstraníme vrchní noviny, přes které jsme zažehlovali, ale ty uvnitř necháme. A počkáme do vychladnutí trička. Jestli se nám obrázek nelíbí, můžeme si ho trochu doopravit.

Já přidělávala oko a ještě jsem přisypala trochu drtě okolo. Potom opatrně položíme noviny, aby se nám drť nedostala tam, kam nechceme a zase zažehlíme. Potom vypereme, vyžehlíme a můžeme nosit.

Anirak - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vyrob si sama - Tričko s aplikací pomocí voskovek:

Vyrob si sama - Tričko s aplikací pomocí voskovek
Vyrob si sama - Tričko s aplikací pomocí voskovek
Vyrob si sama - Tričko s aplikací pomocí voskovek
Vyrob si sama - Tričko s aplikací pomocí voskovek
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Je to pěkná činnost, hlavně zábavná pro děti školního věku. Smajlík Ale jak dlouho to vydrží na materiálu? Já mám špatnou zkušenost, možná jsem udšlala někde chybu, ale po prvním vyprání se mi to ,,odlepilo'' a materiál zničený.. Ale za vyzkoušenou nikdo nic nedá pokud nejdříve použije něco staršího a hlavně to pořádně zažehlí-v tom byla možná ta moje chybaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Tak tohle rozhodně odskoušímSmajlíkSmajlíkSmajlík.
Obrázek uživatelky
profil
jj dobrý nápad u nás se batikuje tak bude zase změnaSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
dobrý nápad Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles