Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vzali jsme děti do Brna

10. 04. 2023 | Vaše příběhy

Co je pro některé velký výlet do Prahy, to pro nás s manželem či rodinou je výlet do Brna. Musím se přiznat, že se nikdy nejednalo o mé oblíbené město. Trochu se za to stydím, ale připadalo mi příliš velké, zaprášené a plné cizích lidí. Kdy to šlo, cestě do Brna jsem se velkým obloukem vyhýbala a nejezdila tam.

Naštěstí nebo naneštěstí, každý ať zhodnotí podle sebe, manžel v Brně vyrůstal. Zná město bez přehánění i poslepu a ochotně nás i ostatní turisty vždy provedl po všech památkách. Vlastně nevím, koho to napadlo, ale uvědomili jsme si, že naše vnoučata s námi nikdy v Brně nebyla. A to byla skvělá výmluva, proč opět vymyslet nějaký výlet a nesedět doma.

ŠpilberkPlán byl jasný. Všechny výlety do Brna přece začínají na náměstí Svobody. Rozumné bylo, že jsme nechali auto doma a manžel trval na cestě krásným žlutým autobusem. Vyšlo nám i krásné počasí. Z náměstí jsme se pomalu ploužili na Zelný trh. Děti byly nadšené a nepřestávaly se vyptávat na manželovo dětství. Vyfotily i pár krásných fotek, ze kterých vyšel nádherně hrad Špilberk. Tu fotku jsme si dokonce nechali zarámovat a visí nám v obýváku.

Ale zpět k našemu výletu. Jako největší překvapení si manžel nachystal přespání v moc krásném hotelu, který byl ale zároveň přizpůsobený rodinám s dětmi, takže jsme se nemuseli cítit trapně, že máme s sebou i ty nejmenší. Snídaně i oběd následující den byly vynikající a odpoledne jsme si jen tak prošli město.

Když na ten výlet takto vzpomínám, říkám si, že už je to dost dlouho a Brno mi začíná docela chybět. Děti hodně povyrostly, ale určitě by se tam rády podívaly zase. Myslím, že už na sto procent vím, co se u nás bude dít o velkých letních prázdninách. Manžela to nechám celé naplánovat, to je pro něj něco jako dárek a vnuci si mohou místa, na která se chtějí podívat, předem vyhledat na internetu. I mě už to láká podívat se alespoň na fotky. Kolik času nám to zbývá do léta? Nemůžu se dočkat, co na to řeknou ostatní výletníci.


Jitka46 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !