8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zabezpečte chatu před zloději!

6. 11. 2009 | Moderní bydlení

Máte dostatečně zabezpečenou chalupu a nebo chatu před zloději? Rekreační zařízení jsou v zimním období lákadlem pro lidi bez střechy nad hlavou a lupiče. Základem je pojištění proti nežádoucímu vniknutí a zcizení věcí. Pomoci v boji proti zlodějům mohou i bezpečnostní dveře. Ještě máte čas dát vše do pořádku.


Říká se, nedávej příležitost zlodějům. Bohužel různých nenechavců je kolem nás plno a někdy i my sami jim dáváme příležitost. Přibližně každých 40 minut dojde k vloupání do bytu a jen necelé jedno procento z celkové hodnoty ukradeného majetku se podaří policii vypátrat. Celková škoda, kterou každoročně v českých domácnostech způsobí zloději a požáry, je větší než jedna miliarda korun.

V zimním období se vykrádají hlavně chaty a chalupy. Příběhy to bývají někdy zvláštní. Zloděj využije chaty k dočasnému bydlení, sní vše, co najde a ještě po sobě zanechá nepořádek, rozbitá okna a dveře. Jsou lokality hlídané strážníky, ale bohužel ani to nezabrání ve vniknutí nechtěné osoby.     

Se zvyšující se životní úrovní si lidé vybavují rekreační sídla elektronikou, starožitným nábytkem a jinými cennostmi. Jak tedy zabezpečit svou nemovitost? Pomoci mohou mříže na oknech, ale důležité jsou hlavně dveře. Bohužel řada z nás se domnívá, že je dostačující výměna běžného zámku za bezpečnostní. Není tomu tak a jen speciální zámek v obraně před zloději nestačí.     

Pokud jste vlastníkem nemovitosti, která má běžné dveře, popřemýšlejte nad jejich výměnou za bezpečnostní, může se to vyplatit. Některé firmy nabízejí produkty pouze z masivní nerezové oceli, protože není jiný lepší materiál pro výrobu kvalitního dveřního kování. Nerezová ocel splňuje náročné požadavky pro funkčnost, užitou hodnotu, kompaktibilitu a neškodnost vůči životnímu prostředí. Prakticky nezničitelná nerezová ocel je zvláště vhodná pro velmi časté používaní dveří. Bezpečnostní dveře jsou nejdůležitějším prvkem ochrany před okolním světem.  

Bezpečnostní kování je možné použít na všechny typy vstupních a interiérových dveří. Volba tvaru kliky je na přání zákazníka. Na zakoupené kování se vztahuje 2letá záruční lhůta, na práci samotnou, bude li  zakázku dělat firma, 6 měsíců. 


Zdroj: SOS

Gabriela Straková

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
chatu nemusím-nemámSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Proč budu mít na chatě či chalupě video, DVD a ani se nebudu rozepisovat nad ostatním. Stačí mi tam staré rádio či kazeťák na nějakou tu muziku a opomenu-li digitální přenos, tak stará, možná černobílá televize. To si potom můžu okna v bytě potapetovat přírodou a zůstat doma...
Obrázek uživatelky
profil
Děda vždycky říkal - blaze tomu, kdo nic nemá, nestará se, kam co schová. Večer lehne, ráno vstane, nikdo mu nic neukradne. Svatá pravda. Jedné známé chatu vykradli během 1 roku 3x. Říká, že už ji chata nebaví. Ani se jí nedivím
Obrázek uživatelky
profil
Chaty by měly sloužit především k relaxaci a ne být přepychově vybavené, to už si mohou rovnou postavit rodinný domek. Nejjednoduchší je pouze základní vybavení a právě ty odemčené dveře. Pokud se tam nějaký bezdomovec vyspí a sní nějakou tu konzervu, tak nikoho neubude. Mám známého, který má na stole postavenou flašku slivovice a papír, kde je napsáno: Vítám vás, vezměte si, co potřebujete, nic nerozbíjejte a při odchodi zavřete dveře. Děkuji Vám za návštěvu a pokud máte čas, můžete doplnit zásobu dříví, aby se mohli ohřát i ti další.
Obrázek uživatelky
profil
jj, moje řeč. to, že budete znát pachatele ničemu moc nepomůže. taky nám vykradli chalupu a než pojišťovna něco dala, tak právě našli podle otisků i pachatele a dodens nemáme ani korunu. a zlodějíčci (byli dva) jsou už venku z kriminálu a vychechtanýSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles