8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zablokovaná okenní klika zajistí bezpečí pro naše nejmenší

24. 07. 2010 | Moderní bydlení

Jedním z důležitých hledisek pro výběr okna by měla být i jeho bezpečnost, a to nejen bezpečnost ve smyslu odolnosti vůči vloupání. Především ve vztahu k dětem je nutné jí věnovat odpovídající pozornost, protože dětská zvědavost a vynalézavost nezná hranic.


Ve chvíli rodičovské nepozornosti vyleze dítě na židli, na parapet, chce se podívat z okna…a obrovský malér může být na světě. Zabránit malým objevitelům zkoumat svět za oknem přitom umí jednoduché, spolehlivé a levné zařízení – bezpečnostní okenní klika s dětskou pojistkou.


oknoPrincip bezpečnostní kliky s blokovacím tlačítkem je naprosto jednoduchý. Okenní klikou lze otáčet a tak otevírat a vyklápět okno jen po zmáčknutí blokovacího tlačítka na klice. Malé děti ještě nedokáží pohyb zkoordinovat natolik, aby obě činnosti provedly současně.


Druhou variantu pak představuje bezpečnostní klika se zámkem, a ta už v lumpárnách zabrání i starším dětem. Pomocí klíče se totiž uzamkne madlo kliky, kterou pak nelze otáčet.


U obou typů klik - s blokovacím tlačítkem i se zámkem - lze okno zajistit proti pohybu jak v poloze zavřeného okna, tak ve výklopné větrací poloze. Děti tedy nejsou v bezpečí pouze za utěsněným zavřeným oknem, ale mohou mít okno i ve výklopné poloze a stále jej nedokáží samy otevřít.


Montáž kliky není nic technicky náročného, ani finančně nákladného. „A pokud už máte nová plastová nebo dřevěná okna instalována, není problém standardní kliku vyměnit za tu naši - bezpečnostní,“ říká Ing. Lubomír Kaplan ze společnosti, která bezpečnostní kliky vyrábí a dodává na český a slovenský trh. Taková investice do bezpečí dětí vyjde řádově na stovky korun, bez nadsázky jde tedy o investici k nezaplacení.


Zdroj: Bezpečná okna.cz


Vendi V.
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
děti se musí pořád hlídat,tak alespon ulehčit
Obrázek uživatelky
profil
na nových oknách máme krásne s medenou farbou
Obrázek uživatelky
profil
bezpečnosť nadovšetko
Obrázek uživatelky
profil
tento článek dám přečíst v práci naší paní ředitelce, která nám tvrdila že nic takového neexistuje. Máme v práci pacienta který nám chce skákat z okna - jsme ve 3 patře a už si nevíme rady jak ho uhlídat a to už je druhý takový pacient, toho prvního nám už odvezli do Černovic - psychiatrická léčebna, ale má se k nám vrátit a jedna s Alzhaimerovou chorobou nám málem nedávno také vypadla z okna a ředitelka s tím nic nedělá. Už jsme jí několikrát žádali aby okna a balkony zabezpečila. Prý neví jak - tak snad jí článek pomůžeSmajlík ono 20 lidí uhlídat dvě je nemožné
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles