Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 10.05. 2024
Dnes má svátek Blažena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zásady péče o pokožku kolem očí

25. 07. 2012 | Krása
Jemná kůže kolem očí dělá ženám vrásky a to doslova. Již okolo dvacátého pátého roku se mohou začít v této nejcitlivější oblasti celého obličeje objevovat první mimické vrásky v podobě malých vějířků.

Zatímco kůže na obličeji je silná až 2 mm, jemná pokožka kolem očí pouze 0,5 mm. Není tedy divu, že vnější vlivy jako je vítr, světlo či sluneční paprsky, zanechávají v okolí očí viditelné stopy. S přibývajícími roky pleť navíc ztrácí pružnost i elasticitu, a když se k tomu všemu ještě přidá pláč, smích, mnutí očí a mimika, je na viditelné stárnutí zaděláno. Úderem dvacátých pátých narozenin by tedy každá žena měla nastudovat zásady péče o pokožku okolo očí a již na vždy je poctivě dodržovat.

Zásady péče o pokožku kolem očí1. Šetrné odlíčení

Výskyt vrásek okolo očí lze pravidelnou a kvalitní péčí o pár let oddálit či zabránit jejich výraznému prohloubení. Vše začíná u každovečerního rituálu důkladného odlíčení. Pořiďte si speciální přípravek k odlíčení očí, který zaručí snadné a dokonalé odstranění líčidel. Zvolte přípravek, jehož součástí jsou účinné látky např. vitamín A, E, F, kolagen, ceramidy nebo výtažky z aloe vera, které pomáhají regeneraci pokožky a tím zpomalují proces tvorby vrásek a zabraňují lámaní řas.

2. Čištění pleti

Když jsou oči čisté, je nutné z pokožky odstranit zbytky make-upu, pot, špínu a maz nasbíraný během celého dne. Použijte přípravek určený pro odstranění hrubých nečistot jako je pleťové mléko, čistící olej, pěna nebo emulze. Poté použijte pleťovou vodu k dočištění, tonizaci a osvěžení pleti.


3. Hydratace, výživa, omlazení

Na dokonale čistou pleť můžeme aplikovat kvalitní pleťový krém pro vyživení a  omlazení pleti. Po dvacátém pátém roku by každá žena měla být ve výběru krému náročná a jen tak s něčím se nespokojit. Již nejde jen o hydrataci, ale také regeneraci a boj se stárnutím. Účinné látky jako peptidy, kyselina hyaluronová, koenzyme Q10 nebo vitamíny A, C, E jsou podmínkou. Hlavní zbraní domácí péče o pokožku okolo očí je však oční krém.
Kosmetička Lucie Drajková radí: „Oční krém je nutné nanášet každý večer i ráno. Trochu krému aplikujeme na bříška ukazováčku a prostředníčku a jemně rozetřeme po celé oblasti citlivé pokožky kolem očí. Aby se krém vstřebal hluboko do kůže, můžeme jej jemně vklepat. V průběhu spánku se veškeré obličejové svaly uvolní, účinné látky z krémů se dostanou hluboko do kůže a nastartují proces obnovy a regenerace. Při výběru krému je dobré se orientovat podle věku, typu pleti, účinných látek a technologií, díky kterým se krém stává učiněným bojovníkem s vráskami.“


4. Ochrana

Oční okolí je velmi citlivé na sluneční svit, který tvoří až z 95 % UVA paprsky. Ty pronikají hluboko do kůže, kde způsobují předčasné stárnutí, vrásky, pigmentové skvrny a zadělávají i na další potíže. Lidské tělo proti nim nemá přirozený systém ochrany, proto velmi často dochází ke skrytému poškození pokožky. Před těmito paprsky  se nabízí dvojí ochrana. S příchodem jara je dobré se začít proti UVA paprskům bránit krémy s ochranným faktorem alespoň 30. Další zaručeně účinnou ochranu jsou sluneční brýle s UV filtrem.


5. Zdraví

Aby oči a pokožka jejich okolí byly zdravé, zařaďte do svého jídelníčku alespoň jednou za čas špenát, mrkev, rajčata, papriku, řeřichu, pomeranče, meruňky, šípek či vejce. Obsahují totiž důležitý vitamín C , který pomáhá při tvorbě a ochraně kolagenu a tím udržuje pružnost pokožky. Vitamín C je také vhodný pro redukci nadměrné pigmentace pokožky, efektivně působí proti vráskám a stimuluje syntézu kolagenu.


Zfdroj, foto: MEDAPREX


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !