Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 11.05. 2024
Dnes má svátek Svatava
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zasněžené destinace pro nejromantičtější novoroční výlety

18. 01. 2018 | Praktické rady
-Komerční sdělení-

Zima v Česku letos k romantickým procházkám příliš nevybízí. Udělejte si výlet do jednoho z měst, která jsou proslulá zasněženými scenériemi a dobrým jídlem i pitím, a mějte je v tomto období celá jen pro vás dva.


Salzburg: Pohádková klasika


Rádi kombinujete sport s kulturou? Salzburg v zimě je pro vás jako stvořený. Toto malebné městečko je již od roku 1997 na seznamu Světového kulturního dědictví UNESCO a kombinuje v sobě fascinující historii se snadnou dostupností toho nejlepšího lyžování. Využijte Salzburg Card a projděte tak výhodně městské památky jako pevnost Hohensalzburg, rodný dům Wolfganga Amadea Mozarta, zámek Mirabell a jeho zahrady, zámek Hellbrunn i četná muzea. Ochutnejte pravé Mozartovy koule v cukrárně Fürth nebo proslulé salzburské noky v jedné z útulných historických kaváren a večer si zajděte na romantickou večeři při svíčkách do gurmánské restaurace Ikarus.

cestovní pojištěníTromsø, Amsterdam i Edinburg:

Pro otužilce

Pokud se nebojíte větší zimy, zamiřte na sever. V norském městě Tromsø, které leží na stejné rovnoběžce jako nejsevernější část Aljašky, spatříte nejen nádherné polární záře, ale můžete pozorovat také velryby líně se převalující v mořských vlnách a když budete mít štěstí, vykoukne na vás i tuleň. V Tromsø si můžete užívat to pravé severské hygge, tedy nohy v nejteplejších ponožkách, deku, praskání krbu a horkou čokoládu v ruce, nebo vyrazit na jednu z mnoha běžkařských tras, po kterých můžete objevovat i přírodní krásy tohoto ledového království.


TIP: Spočítejte si cestovní pojištěníOnline kalkulačka od ČSOB Pojišťovny vám pomůže s výběrem toho správného pojištění a ušetří vám čas i peníze.








Amsterdamu vás bude také provázet poněkud chladný vítr, toto sympatické město si ale v zimním období užijete mnohem více, protože se tu nebudete zdaleka potkávat s tolika turisty jako během sezony. Vychutnáte si tak prohlídku muzea Anny Frankové a posedíte v jedné z typických holadských „hnědých“ kaváren neboli bruine café. Nechte se unášet pravidelnými, pečlivě upravenými uličkami a nezapomeňte se dívat vzhůru – Amsterdam vás uchvátí právě svými barevnými, vysokými a úzkými domy, které se naklánějí do všech stran.

Netradiční romantickou destinací je také skotský Edinburg. Prodloužený víkend můžete v tomto středověkém městě strávit nejen prohlídkou hradů a dalších historických památek, ale také například plavbou lodí, pozorováním zimní noční oblohy v Royal Observatory nebo procházkou v Royal Botanic Gardens. Ve vašem plánu by neměla chybět ani ochutnávka místního proslulého ginu a skotské whisky.

Paříž: evergreen jinak


Nejproslulejší romantickou destinaci jsme si tentokrát nechali až nakonec. Ve výběru jsme se ji však rozhodli nechat, protože není zimní Paříž jako letní Paříž. Navštívili jste již všechna slovutná muzea a galerie? Nechte se v zimě jen unášet nádherně osvícenými ulicemi nebo lodí po Seině, na které si můžete zároveň vychutnat romantickou večeři. V zimě jsou pařížské noci dlouhé, můžete si je tak zpestřit kabaretním představením doplněným kvalitním francouzským vínem.
Už si představujete společné chvíle strávené na netradiční zimní dovolené? Myslete také na cestovní pojištění pro vás i vaši polovičku. Pojistěte se online se slevou a hoďte všechny starosti za hlavu. Cestovní pojištění od ČSOB Pojišťovny se o vás postará v případě nehody, zpoždění letu i zavazadel, storna zájezdu i v ostatních případných nepříjemných situacích.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !