Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zažijte nečekané díky mikrozážitkům. Kde je najít?

11. 07. 2022 | Zajímavosti
-Komerční sdělení-

Příchod prosluněných dní má moc v nás probouzet pozitivní naladění a chuť měnit zvyklosti, být aktivnější. Pokud hledáte změny, nemusíte převracet život naruby ani utrácet mnoho peněz. Stačí se otevřít novému trendu tzv. mikrozážitků.


Co jsou mikrozážitky?
Jde prakticky o jakoukoli finančně nenáročnou aktivitu, která za jedno odpoledne zanechá v člověku pocit, že zažil něco originálního, nečekaného. Co tedy v běžném životě dělat jinak? Trávit více času venku, na slunci a s přáteli, zkoušet nové aktivity, ochutnávat netradiční nápoje či pokrmy a držet krok s mladou generací. S tím se pojí sdílení malých dobrodružství s ostatními, kde jinde než na sociálních sítích. K fotce či videu se proto nebojte přidat hashtag #zazijnecekane, který se může stát malým hnutím za pestřejší život. A pak pod ním sledujte inspiraci od ostatních.  

Na nečekané zážitky letos vsadila i Metaxa. Ve své nové kampani se vrací k řeckým kořenům a přináší do Česka řecké slunce a tipy, jak si letní čas ozvláštnit.
Můžete je vyzkoušet a sdílet pod #zazijnecekane.

Metaxa





















Lovci mikrozážitků na cestě do práce


Proměňte jakoukoli rutinní cestu v nečekané příběhy. Choďte pěšky do práce a měňte trasy, třeba kolem všelijakých památek nebo přes parky. A jestli si chůzi opravdu užíváte, o víkendu si dejte za cíl obejít pěšky kolem dokola celé město! Začněte s východem slunce, během dne se zastavte po restauracích, u kamarádů a na občerstvení. Cestu ukončete až se západem slunce. Foťte město při západu a vytvořte si tak galerii, která vám umožní se do zážitku kdykoliv vrátit.

Voda nás dělá šťastnějšími


Pro další mikrozážitek si dojděte k vodě. Podle odborníků z výzkumu Blue Health Project dělá lidi život v přítomnosti vody šťastnějšími. A nemusí to být zrovna moře, i když takový nespoutaný výlet na víkend k moři je určitě skvělý nápad. Podobně fungují i pobyty u vodních ploch ve městech. Takže neváhejte zamířit do půjčovny loděk a vydejte se brázdit říční vody. Část home officu odpracujte alespoň jednou týdně u jezírka v parku. O víkendech se pusťte do objevování městských fontán, pítek a kašen. S trochou slunečních paprsků, přáteli a dobrým drinkem neváhejte zažít nečekané. Vyzkoušejte nový druh zábavy - riversurfing, který ve městech rychle vzkvétá a sjeďte si na umělé vlně.

Další tipy na mikrozážitky:


Poznávejte nové lidi – vystupte z komfortní zóny a aspoň jednou za měsíc jděte na skleničku s někým novým. Třeba s neznámým kolegou z práce, anebo neváhejte pozvat někoho na romantický drink.
Mluvte nečekanými jazyky – naučte se jednu větu týdně v cizím jazyce a řekněte ji doma.
Neplánovaný výlet o víkendu – stoupněte si pod ceduli odjezdů na hlavním nádraží a jeďte na první místo, které je v pořadí. To samé můžete udělat i s letenkami, ale asi to nebude výlet na odpoledne.
Vyzvěte někoho k tanci – kdykoliv, když budete mít chuť, pusťte hudbu z mobilu, pozvěte nejbližší osobu a tancujte.
Zahrajte si flašku – co víc dodat, jen to, že to může být dobrá zábava i mimo školní prostředí
Večeře naslepo – pozvěte kamarády na slepou degustaci, od zeleniny až po Metaxu.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !