8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 03.05. 2024
Dnes má svátek Alexej
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ženy na cestách 13.1. 2013 - 2. díl Turecko

13. 01. 2013 | Televizní tipy
2. díl pořadu Ženy na cestách nás v neděli 13.1. 2013 zavede do slunného Turecka. Sledujte 2. díl cestopisného magazínu FTV Prima a CK Exim tours a podívejte se se svéráznými průvodkyněmi – herečkou a tanečnicí Anife Ismet Vyskočilovou Hassan a kartářkou Zdenou – na vyhlášenou Egejskou riviéru.

Anife ale bohužel musí během cestování po Turecku k doktorovi. Co se jí stane? A jaký životní sen si splní Zdena? Dívejte se v neděli 13.1. 2013 od 18 hodin na 2. díl pořadu Ženy na cestách na Prima family.

Ženy na cestách – 2. díl, neděle 13.1. 2013 – Turecko:


Ženy na cestách 13.1. 2013 - 2. díl TureckoProtože Anife Turecko dobře zná a domluví se tu, bude dělat v neděli 13.1. 2012 své kolegyni a celému štábu pořadu Ženy na cestách průvodkyni. Což se hodí zejména na tradičním sobotním trhu, jímž Anife a Zdena jako správné ženy začnou návštěvu městečka Alacati. Vyzkouší si tu přípravu výborných špenátových placek a nakoupí koření a suvenýry.

Po dobrém obědě přímo u moře a chvíli odpočinku Anife se Zdenou vyrazí na prohlídku historické části městečka, které je plné obchůdků a kavárniček. Odpoledne se osazenstvo pořadu Ženy na cestách zastaví ve vesničce Germiyon. Jedna z místních žen pozve štáb k sobě domů a Anife si tu vyzkouší tradiční turecký kroj. „Pořád si pamatuju, jak se kroj správně váže, učila mě to maminka, když jsem byla malá. Netušila jsem, že si to pořád ještě pamatuju,“ je Anife překvapená.

Protože Egejská riviéra je vyhlášená svým tyrkysově průzračným mořem, tichými zátokami a krásnými plážemi, byl by hřích nejen se tu nevykoupat, ale taky neudělat si výlet lodí. Z Cesme, letoviska, jež dostalo jméno díky mnoha osmanským fontánám, které tu potkáte doslova na každém rohu, ale vypluje jen Anife.

Zdena trpí mořskou nemocí, proto si tento zážitek raději nechá ujít. Vynahradí si ho později při návštěvě aquaparku v Adalandu. Jaký si tu splní sen? Anife se bez Zdeny na lodi ale nudit nebude. Nejen, že si zatančí s břišním tanečníkem, ale taky si zazpívá jednu českou lidovku. Pobyt v Turecku Anife bohužel naruší zdravotní potíže. Co se jí stane a proč musí vyhledat lékaře?
Zdejší oblast je díky svým příznivým vlnám vyhlášená mezi milovníky vodních sportů, Anife i Zdena si proto vyzkouší řízení vodního skútru.

A protože Anife sportu nemá dost, odhodlaně se postaví i na windsurfové prkno. Cestovatelky nemohou vynechat ani památky, vydají se proto na bájný Efes. Prohlédnou si pozůstatky jednoho ze sedmi divů světa – chrámu bohyně Artemis z 8. st. př. n. l., amfiteátr pro 28 tisíc diváků i slavnou Celsovu knihovnu. Co dalšího ještě během putování po Turecku zažijí? Dívejte se už tuto neděli 13.1. 2013 na jedinečný pořad Ženy na cestách, jehož 2. díl vás zavede do Turecka.

Ženy na cestách – 2. díl sledujte 13.1. 2013.
Tentokrát prozkoumáte kouzelné Turecko.

Zdroj, foto: Prima Family
Vendula Vrablová


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný cestopisný magazín.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles