Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 07.05. 2024
Dnes má svátek Stanislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zima a naše vlasy

24. 12. 2012 | Péče o tělo
Asi málokterá z nás v chladném zimním počasí našla zalíbení. Zima neprospívá pleti ani zdraví a o pomoc volají i naše vlasy. Jak se tedy o ně správně starat, aby v zimě a plískanicích trpěly co nejméně?

Co vlasům škodí

Na vlasy působí negativně chlad, zima i vlhko. Zejména sněhové přeháňky, déšť či mrholení pro ně znamenají velkou zátěž. Jejich vlivem se vlasy stávají křehčími a méně kvalitními. Ty rovné ještě více zplihnou, ty kudrnaté naopak krepatí. Vlasům škodí také časté přechody z tepla do zimy a vysušuje je vzduch v přetopené místnosti. Sice se doporučuje nosit čepici, ale bohužel i ta se na účesu a kvalitě vlasů může neblaze podepsat. Že se jejich kvalita zhoršila, můžete cítit už na dotek. Jsou méně načechrané, bez lesku a působí unaveně.

zima a naše vlasyVlasy v zimě hýčkejte

V zimním období je třeba chovat se k vlasům zvlášť šetrně. Pod čepicí se mohou rychleji mastit, proto je myjte tak často, jak cítíte, že je potřeba. Vyhněte se však příliš horké vodě a raději je myjte ve vodě vlažné. Používejte kvalitní šampon, po něm účinný kondicionér nebo některý z výrobků pro tzv. bezoplachovou péči. Vhodná jsou i pěnová tužidla nebo gely, udrží tvar účesu delší dobu a zároveň vlasy chrání. Naopak laky na vlasy nejsou pro toto období příliš vhodné, protože při kontaktu se sněhem či deštěm způsobí „slepení vlasů“ a jejich špatné rozčesávání. Myjte si vlasy raději večer, když už se nechystáte jít ven do mrazu a zimy. Po vysušení fénem jim totiž trvá ještě pár hodin, než jsou skutečně suché. Pokud byste vystavily ne zcela suché vlasy mrazu, zbytečně se začnou lámat a naruší se jejich struktura. Nesušte je příliš horkým vzduchem a v zimních měsících omezte i používání kulmy a žehličky na vlasy. Pokud se rozhodnete, že jeden víkend strávíte pěkně doma v teploučku, určitě si udělejte chvilku na péči o vaše vlasy a připravte jim výživný balzám.

Nemusíte pro něj běžet do specializovaného obchodu, protože si ho připravíte ze surovin, které jistě doma máte. Častým základem pro balzámy na vlasy je olivový olej. Zhruba pět lžic oleje smíchejte se žloutkem. Takovou směs můžete doplnit třeba citrónovou šťávou nebo rozmačkaným banánem. Směs natřete na vlasy, přikryjte igelitem a zabalte do ručníku. Nechte působit zhruba hodinku a poté důkladně opláchněte. Pamatujte na to, že zábal patří na dobře umyté vlasy, na které jste neaplikovala kondicionér. Jestliže máte pocit, že vlasy ztratily na lesku, zkuste měsíční kúru z bylinek. Kromě kondicionéru se doporučuje oplachovat vlasy po umytí heřmánkovým odvarem, který jim vrátí lesk a zdravý vzhled a oživí barvu, především u světlovlásek. Brunetky dosáhnou stejného efektu při použití odvaru z kopřiv.

Jak v zimě na prodloužené vlasy

Stále více populární jsou v současné době vlasy prodloužené. Jenže právě prodloužené vlasy trpí v zimě více, než vlasy přirozeně rostlé. Aby jejich životnost byla zachována a zůstaly v dobré kondici, je zapotřebí věnovat těmto vlasům zvláštní péči. Doporučuje se pro ně používat speciální regenerátory a zábaly. Ideální jsou některé regenerátory a šampony s obsahem silikonu a placenty, které obsahují nezbytné složky a látky pro správnou péči o vlasy v zimním období.

Evabel - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
pěkný článekSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles