Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Žít sama a užít si to

22. 12. 2018 | Knižní tipy
Název: Žít sama a užít si to
Podtitul: Stylový průvodce samostatné ženy
Autor: Hillisová Marjorie
Nakladatelství: Grada
Datum vydání: 9.11. 2018
Formát: 120x167 mm
Počet stran: 160 stran
Cena: 259 Kč

„Existuje jistá pravděpodobnost, že v některých obdobích svého života, možná třeba právě teď, budete muset zvládnout žít sama na sebe. Možná je to vaše volba. Možná ne. Ať už svoji situaci vnímáte jako Prokletí nebo jako Dobrodružství (a je jedno, jestli Vám je dvacet šest nebo šedesát šest), jedno je jisté: budete potřebovat Plán.“

Tak začíná chvílemi legrační, chvílemi ostrovtipný, chvílemi stylotvorný průvodce životem single ženy. I když poprvé vyšel už v roce 1936, kdy se redaktorka časopisu Vogue rozhodla podělit o své životní zkušenosti se čtenářkami, za uplynulá desetiletí neztratil nic na aktuálnosti, naopak je možná ještě zábavnější, než kdy dřív. Marjorie Hillisová vybízí skončit s fňukáním a naříkáním a mít svůj život za jakkoliv nepříjemných a nevyžádaných okolností pod kontrolou a s grácií si ho užít.
 
Žít sama a užít si toČtenářky a čtenáři se dozví nedocenitelné rady, jak zacházet s financemi, vytvořit si útulný domov, obstarat si dostupné a hodnotné koníčky, i jak zacházet s muži a alkoholem. Znovu a znovu se ukazuje, že realita roku 1936 vůbec nemusí být tolik vzdálená a vždy záleží zejména na přístupu.

Dobové reálie ohledně likérů a pyžam a etikety pobaví, zároveň se nám dostává i exkurz do doby, kdy se poprvé začalo otevřeně mluvit o skutečnosti, že ne všechny ženy žijí ve šťastném manželství zajištujícím plnou ekonomickou podporu. Knížku kongeniálně doplňují ilustrace od Cipé Pinelesové, první dámy grafického designu první poloviny 20. století.


O autorce knihy Žít sama a užít si to:


Marjorie Hillisová, redaktorka časopisu Vogue, oslovila v třicátých let dvacátého století statisíce čtenářek svým stylovým průvodcem pro ženy, které zrovna žijí samy. Její rady plné chuti do života a humoru nikdy nevyjdou z módy.
 
V roce 2017 vyšel životopis Marjorie Hillisové The Extra Woman: How Marjorie Hillis Led a Generation of Women to Live Alone and Like It zkoumající socio-ekonomické podmínky a celkovou situaci žen v třicátých letech minulého století.


Tuto knihu Žít sama a užít si to koupíte v knihkupectví a na internetových stránkách nakladatelství Grada.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !