Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 09.05. 2024
Dnes má svátek Ctibor
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zvěrolékař v akci

27. 11. 2012 | Knižní tipy
Název knihy: Zvěrolékař v akci
Autoři: Jan Herčík, Alena Hrachovcová
Nakladatelství: Čas
Vázaná vazba
Formát: 130 × 200 mm
Datum vydání: září 2012
Počet stran: 224 + 8 stran fotopřílohy
Cena: 249 Kč

Jan Herčík, špičkový a oblíbený český veterinář, již počtvrté přichází s příběhy, které psal sám čtyřnohý život. Nahlédneme do jeho kliniky v Horoměřicích, ve které on i jeho kolegové vrátili zdraví či zachránili život mnoha zvířatům v nesnázích.


Přeneseme se do útulné hospůdky na Okoři, abychom vyslechli občas těžko uvěřitelné zvířecí historky, dozvíme se, kam se schovávají kočky Petra Hapky, zda se může z churavého psíka stát obávaná šelma, plenící kurníky široko daleko, jak tvrdohlavý kocour přechytračí svou zásadovou paničku či jestli si pes umí sám pustit lechtivý film…

Zvěrolékař v akciJan Herčík zavzpomíná také na svá studentská léta, během nichž vyvedl nejednu skopičinu, a zabrousí i k méně obvyklým mazlíčkům a do exotických míst. V jeho vyprávění nechybí humor, láska, dojemné happy endingy i smíření s odchodem do věčných psích lovišť. Jako již tradičně je pro Vás zaznamenala Alena Hrachovcová.

Ukázka z knihy

Zvěrolékař v akci:


Na Okoři už mě čekali. Vystoupil jsem a můj přítel Petr Hapka pohostinně otvíral dveře. „Kolik kousků máte?“ ptal jsem se místo pozdravu. „Letos je to dobrý,“ mnul si Péťa podrápané ruce a táhl  mě dovnitř. „Šest?“ hádal jsem.

„Deset!“ trumfoval. V Petrově domě je vždycky nač se dívat. Je přeplněný
těžkým starožitným nábytkem, zbraněmi, brněním a obrazy v širokých zdobených rámech, které visí na zdech nebo jsou pro nedostatek místa jen o zeď opřeny, na zemi leží vrstvy perských koberců.

V domě je tolik věcí, ve kterých mají kočky úkryty! Jsou zalezlé za nábytkem, v šuplatech, v truhlách i za brněním, a proto jdou jen těžko pochytat. Přizpůsobily si Petrův domov k obrazu svému a já mám dojem, že tam bydlí ony a Petrovi jen dovolují, aby tam s nimi žil.

„Hele,“ otevřel dveře do kuchyně. Kuchyň není jiná. K vidění jsou mincíře, váhy z dvanáctého a třináctého století visí od stropu, všechno je ve  starožitném hávu, i když plně funkční. Většinou ani nevím, k čemu to vlastně slouží. Pokaždé mám pocit, že jsem vstoupil do středověké kuchyně. A v kontrastu s tím jsou podél jedné zdi vyrovnané konzervy pro kočky. 

Tuto knihu Zvěrolékař v akci koupíte v knihkupectví a na internetové stránce nakladatelství ČAS.

Vendula Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !