Čas malinČas malin Rybízová marmeláda - nejoblíbenější receptyRybízová marmeláda - nejoblíbenější recepty Radostná seznámení ve StarDanceRadostná seznámení ve StarDance Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 27.07. 2024
Dnes má svátek Věroslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

5 zaručených tipů, jak na zdravé vlasy

23. 11. 2023 | Péče o vlasy
-Komerční sdělení-

Chcete mít zdravé a krásné vlasy? Máme pro vás 5 zaručených tipů, které vám pomohou dosáhnout vysněné hřívy. Pamatujte, zdravé vlasy jsou odrazem celkového zdraví a péče, kterou jim věnujete, takže neváhejte investovat čas a úsilí do jejich správné péče.


1. Používejte kvalitní vlasovou kosmetiku


Kvalitní šampon a kondicionér jsou základem pro zdravé vlasy. Při výběru profesionální vlasové kosmetiky se zaměřte na produkty, které neobsahují škodlivé látky jako parabeny, silikony, a zejména sulfáty. Sulfáty jsou detergentní složky, které mohou vlasy vysušovat a poškozovat. Šampon bez sulfátů je šetrnější, nevyvolává podráždění a zachovává přirozenou rovnováhu vlasů.

Věděli jste, že při dlouhodobém používání nekvalitní kosmetiky hrozí vysušení, lámavost a ztráta lesku vlasů? Vhodný šampon by měl vyhovovat vašemu typu vlasů a pokožky hlavy.
5 zaručených tipů, jak na zdravé vlasy























Zdroj: Freepik

2. Existuje správné mytí vlasů? Ano!


Jaké jsou nejčastější chyby při mytí vlasů? Příliš horká voda, nadměrné používání šamponu, drsné masírování pokožky hlavy a nedostatečné oplachování. Horká voda může vlasy vysušovat a poškozovat. Jemné masírování stimuluje vlasové folikuly, ale přílišný tlak může vést k poškození vlasů.

3. Teplo vlasům škodí


Tepelné přípravky jako fén, kulma, či žehlička na vlasy mohou při nadměrném používání vlasům výrazně škodit. Vystavují vlasy vysokým teplotám, což vede k jejich vysušení a poškození. Pokud tyto přípravky musíte používat, používejte ochranné přípravky proti teplu a snažte se teplotu a dobu vystavení co nejvíce omezit. Obzvlášť pozor si dejte na konečky vlasů a ideálně se jim při manipulaci s tepelnými prostředky úplně vyhýbejte.

4. Hlídejte si co jíte, ale nehladovte


Nekvalitní strava a drastické diety mohou mít negativní vliv na zdraví vlasů. Vlasy potřebují vyváženou stravu bohatou na proteiny, omega-3 mastné kyseliny, železo a vitamíny.
5 zaručených tipů, jak na zdravé vlasy






















Zdroj: Freepik


5. Vitamíny, bez kterých se neobejdete


Vlasy potřebují různé vitamíny pro svůj růst a pevnost. Mezi klíčové patří:

    • Biotin (Vitamin B7): Podporuje růst vlasů. Najdeme ho v ořeších, vejci a mléčných výrobcích.
    • Vitamin C: Pomáhá při tvorbě kolagenu, důležitého pro pevnost vlasů. Hlavními zdroji jsou citrusové plody, kiwi, paprika.
    • Vitamin E: Zlepšuje krevní oběh ve skalpu a podporuje růst zdravých vlasů. A kde ho najdeme? Hledejte slunečnicová semínka, mandle nebo špenát.

Denní doporučená dávka těchto vitamínů se může lišit v závislosti na individuálních potřebách a zdravotním stavu, ale obecně platí, že vyvážená strava by měla poskytovat dostatečné množství těchto živin.

Zdravé vlasy nejsou jen o správné péči zvenčí, ale také o tom, co do sebe dáváme a jak k našim vlasům přistupujeme. Používání profesionální vlasové kosmetiky bez škodlivých látek, správné techniky mytí, minimalizace tepla, vyvážená strava a dostatek klíčových vitamínů jsou základními kameny pro krásné a zdravé vlasy.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zajimavy clanek mam problemy s rustem vlasu .tyto rady vyzkousim
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles