8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

6 věcí, které potřebujete, pokud berete kontaktní čočky na dovolenou

2. 07. 2019 | Praktické rady
Je tu léto a s ním doba cestování, návštěv u babičky či festivalů. Pokud nosíte kontaktní čočky, je jasné, že máte při balení úkol navíc. Na co myslet a co všechno si přibalit, abyste si dovolenou užili bez komplikací?

1. Roztok v cestovním balení


Při balení kufru se hodí ušetřit místo. Výrobci roztoků naštěstí nabízejí nejen maxi výhodná balení, ale i ta malá cestovní o objemu 60 až 120 ml. Mimochodem, malou lahvičku je fajn mít v kabelce vždy pro případ, že by bylo potřeba čočky očistit například v práci nebo kdykoli během dne.

2. Stylové a praktické pouzdro na čočky


Pokud jedete pryč jen na víkend nebo třeba cestujete s nízkonákladovou aerolinkou, snažíte se objem zavazadla zredukovat na úplné minimum. V takové chvíli vám geniálně poslouží cestovní pouzdra. Uvnitř malé krabičky je minilahvička na roztok, pouzdro na čočky, pinzeta a zrcátko. Nic se neztratí a mimo to jsou některá cestovní pouzdra vážně stylová.

kontaktní čočky na dovolenou3. Do letadla kupte “flight pack”


Většina leteckých společnosti je přísná, pokud jde o objem tekutin v příručním zavazadle a jejich balení. Kupte se tedy speciální „flight pack“, který obsahuje malé balení roztoku a pouzdra. Víc se o nic víc starat nemusíte.

4. Antibakteriální gel vás zachrání kdekoliv


Zajistit na cestách stejný hygienický standard, jako máte doma, je často těžké. Pro nasazování čoček je to ale nutnost, proto u sebe vždycky mějte antibakteriální gel na ruce, který zničí bakterie a nečistoty i bez použití vody.

5. Kapky na zvlhčení očí


Asi znáte, jak nepříjemná umí pro oči být všudypřítomná klimatizace. A to nejen pro nositele čoček. Před tzv. syndromem suchého oka vás ochrání zvlhčující oční kapky. Mějte je neustále u sebe a vítr, sucho, smog ani klimatizace vám dovolenou nepokazí.

6. Jednodenní čočky


I když běžně nosíte měsíční čočky a jste zvyklí na jejich ukládání do roztoku, na cestování jsou praktičtější čočky jednodenní. Ty totiž večer jednoduše vyhodíte a ráno si vezmete nové. Ušetříte tak místo v kufru, protože nemusíte vozit pouzdro ani roztok, a pokud jste navíc v prostředí, kde není tak snadné udržet „domácí“ hygienické podmínky, jsou jednodenní čočky ideálním řešením.


Zdroj, foto: Lentiamo.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !