Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

7 hříchů, kterými nejčastěji ubližujeme svým vlasům!

25. 05. 2021 | Péče o vlasy
Tyto hříchy sice nejsou smrtelné, na zdraví vlasů se ovšem mohou nehezky podepsat... Děláte je také? Poradíme vám, jak se vyhnout největším prohřeškům v péči o vaši hřívu!

První hřích: Ničíme je při fénování


Vysoká teplota vlasům škodí! Pokud chcete zachovat zdraví svých vlasů, používejte před tepelnou úpravou speciální přípravek pro jejich ochranu, sušte je na střední teplotu vzduchu a foukejte pomalu. A především si pořiďte vyspělý fén, který vlasy vyfouká rovnoměrně, nepřesuší je, ani nepřepálí. Některé běžné vysoušeče totiž dosahují extrémních teplot, zvláště když je držíte těsně u hlavy. To může způsobit tepelné poškození vlasů i popálení pokožky.

Druhý hřích: Spalujeme vlasy při stylingu nebo žehlení


7 hříchů, kterými nejčastěji ubližujeme svým vlasům!Také při snaze o narovnání nebo naopak zvlnění vlasů často vlasy vystavujeme vysokým teplotám a tím ničíme jejich strukturu. Nesnažte se proto o příliš rychlý styling s využitím extrémních teplot, ale používejte přístroje, které inteligentně regulují teplotu a snižují tak poškození vlasu. A ani v tomto případě nezapomeňte na produkty chránící vlasy před horkem.


Třetí hřích: Neodborně barvíme


Vyhněte se barvení (či dokonce odbarvování!) vlasů bez odborné péče. Zvláště použití nekvalitních barev může změnit strukturu vlasů a poškodit je. Ublížit své hřívě můžete ale i špatným technologickým postupem, kdy hrozí dehydratace a poškození vlasů i vlasové pokožky. Zavřená kadeřnictví tak mohou napáchat na naší „koruně krásy“ velké škody! Proto v období, kdy jste odkázáni na vlastní péči, se raději místo neodborného barvení snažte udržovat profesionálem vytvořenu barvu co nejdéle. Pomohou vám speciální přípravky pro barvené vlasy.

Čtvrtý hřích: Volíme nevhodné produkty


Základem správné péče o vlasy je poradit se s kadeřnicí a na základě jejích rad zvolit správný šampon, kondicionér či další přípravky, které vám budou takzvaně šité na míru. Nebude nic platné, když vám profesionál jednou za čtvrt roku při návštěvě kadeřnictví ošetří vlasy kvalitními produkty – nejdůležitější je totiž každodenní péče, proto dávejte pozor na to, co doma pravidelně používáte. Kromě šamponu a kondicionéru dopřejte jednou týdně svým kadeřím také masku, která vlasy posílí a zregeneruje. Pečující produkty ovšem nepřekombinujte! Neplatí, že čím více toho na hlavu „naplácáte“, tím bude efekt lepší.

Pátý hřích: Špatně češeme


Důležité také je, čím a jakým způsobem vlasy rozčesáváte. Když budete kartáčem vlasové vlákno příliš natahovat, může prasknout. Pořiďte si tedy kartáč s přírodními štětinami či tangle teezer a během česání nedělejte rychlé pohyby. Postupujte od konečků po kořínky a zvláště u dlouhých vlasů buďte trpěliví. Zejména mokré vlasy jsou křehké – v tomto případě používejte hřeben a pročesávejte pramen po prameni od konečků ke kořínkům. Abyste tuto činnost měli jednodušší, použijte přípravek pro snazší česání.


Šestý hřích: Trápíme je gumičkou


Nosíte ráda culík nebo drdol? Pevným svazováním dochází k napětí a může způsobit vypadávání vlasů. Neutahujte proto ohon příliš pevně. Nezanedbatelnou roli hraje i typ gumičky. Ta s kovovou sponou může vlasy ničit.

Tip: Používejte raději spirálovité plastové gumičky, anebo gumičky potažené látkou – nejenže nepoškozují vlasy, ale zároveň mohou být slušivým doplňkem vašeho outfitu!


Sedmý hřích: Nechráníme hřívu před sluncem, mrazem či větrem


Také počasí může naše vlasy nepěkně poznamenat. Prudký vítr, ostré sluneční paprsky, mráz, déšť... To vše působí nepříznivě na jejich kvalitu a narušuje obranyschopnost.

Tip: Chraňte vlasy před nepřízní počasí vhodnou pokrývkou hlavy – v chladných dnech čepicí, v létě pak kloboukem, kšiltovkou nebo šátkem.

Zdroj: Dyson, Kaaral


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles