Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

7 rad, jak s předsevzetím začít sportovat neskončit už v půlce ledna!

5. 01. 2022 | Fitness
Novoroční předsevzetí začít pravidelně sportovat, zhubnout, zpevnit tělo a zlepšit si kondici si dává většina z nás. Jak to ale udělat, abychom s ním neskončili ještě dřív, než začneme? Zde je 7 rad, jak se namotivovat a u pohybu s láskou vydržet.

Pro běžný život není dnes potřeba moc pohybu. Vše dokážeme vyřešit od počítače a nemusíme od něj ani vstávat. Takto nás ale příroda nenaprogramovala. Lidé potřebují pravidelnou pohybovou aktivitu, aby mohli dobře, kvalitně a dlouho žít. Naše tělo pohyb potřebuje. Přirozená potřeba pohybu dnes klesá a my ho do našeho života musíme znovu vrátit. Není to ale jednoduché – všichni musíme překonat lenost a nedostatek času, protože máme spoustu jiné práce, než se jít každý den projít, zacvičit si, zkrátka být vědomě aktivní. Dvě třetiny Čechů přitom vůbec nesportují, a to se následně projevuje ve výskytu civilizačních onemocnění. O pravidelném pohybu přitom můžeme mluvit jako o léku – ten, kdo se hýbe, je v dobré kondici a případné nemoci lépe zvládne. Pravidelný pohyb je elixír dlouhodobého zdraví i okamžitého přísunu energie a pocitu radosti.

7 rad pro radost z pohybu:


7 rad pro radost z pohybu1. Začněte už ráno


Pokud je to jen trochu možné, naplánujte si pravidelné cvičení do ranních hodin, kdy máte nejvíc energie a hlava ještě není zatížená pracovními úkoly. V průběhu dne pak přibývají povinnosti, naše vůle slábne a je velmi snadné vynechat pravidelné cvičení s výmluvou na množství práce.

2. Fitko za rohem


Místo, kam docházíte za sportem, ať už je to fitness centrum, plavecký bazén nebo tenisový kurt, by mělo být co nejblíže vašemu bydlišti. Pokud je cesta komplikovaná a doprava zdlouhavá, snadno se na ně sami sobě vymluvíte.

3. Odměna


Za vynaloženou námahu je třeba se odměnit. Dát si po cvičení v cukrárně sachr se šlehačkou nedoporučujeme, ale domluvit si blízko fitka rychlé kafe s kamarádkou nebo třeba návštěvu sauny, je určitě dobrý nápad, který ještě podpoří chuť jít si zacvičit.

4. Termín v diáři


Osvědčilo se poznamenat si termín cvičení do diáře úplně stejně, jako si zapisujete pracovní schůzky nebo setkání, které mají pevný začátek a konec. Při každém pohledu do diáře si tak uvědomíte, že daný čas je zablokovaný, a nemůžete si tedy na tu dobu plánovat už nic dalšího.

5. Sparing partner


K motivaci jít sportovat velkou měrou přispěje, pokud máte osobního trenéra nebo společníka se stejným zájmem. A nemusí se jednat jen o párové sporty, jako je tenis nebo badminton. I běhání nebo projížďka na in-linech bude ve dvou zábavnější! A hlavně – určitě se budete víc snažit dorazit na trénink, abyste sparing partnera nezklamali.

6. Včasná příprava


K motivaci a chuti vyrazit za sportem přispěje, pokud si tašku nebo batoh s věcmi na cvičení připravíte den předem. Hledat čistý dres nebo tenisky až těsně před odchodem na trénink, zbytečně zdržuje, a navíc ani trochu nepřidá na dobré náladě.

7. Hezké sportovní oblečení


Nejen ženy se budou cítit při sportu o 100 % lépe v moderním, funkčním a dobře padnoucím oblečení, než když si vezmou staré tričko a tepláky. Pěkné sportovní oblečení funguje jako skvělá motivace i odměna. Můžete si třeba říct, že když zvládnete dva měsíce pravidelně docházet do fitka a ani jednou se na nic nevymluvíte, máte právo vybrat si nový kousek do svého sportovního šatníku.


Zdroj, foto: FISAF


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !