Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

7 věcí, které vás můžou v zahraničí zaskočit

17. 08. 2017 | Praktické rady
Dovolenková sezóna je v plném proudu. Toulavé boty vás zavedou do různých končin světa. Připravte se na zvyky, které u nás nejsou obvyklé. Přinášíme vám sedm netradičních věcí, které by vás na dovolené mohly překvapit.

1. Mlaskání u jídla


Pokud se vydáte do Asie, neměl by vám ujít fakt, že místní jsou skuteční labužníci. Nejenže většinu pokrmů konzumují rukama, ale u jídla velmi nahlas mlaskají. Nepříjemného zvuku se bohužel jen tak nezbavíte. Nezbývá nic jiného, než si na něj zvyknout.

2. Polibky mužů při pozdravu


Zejména v Turecku vás může překvapit velké množství mužů, kteří se navzájem líbají. Nejde doslova o polibky, ale přátelé si při pozdravu podají ruku a nakloní se tváří k sobě. Lehce se do kříže dotknou čelem o čelo a ve výsledku to vypadá jako líbající se muži. Pokud vás bude chtít místní pozdravit, nelekejte se, jde o projev velmi přátelské náklonosti a toho, že si vás váží.

3. Toaletní papír nepatří do záchodu, ale do koše


Chystáte se v létě na dovolenou do Řecka? Měli byste vědět, že zde se použitý toaletní papír nevhazuje do toalety, ale do odpadkového koše vedle ní. Odpadní systém v Řecku vznikl dávno předtím, než se začal používat toaletní papír z celulózy. Úzké trubky si neporadí s nabobtnanou masou, která je jednoduše ucpe. Dejte si na to pozor, abyste si nezadělali na pořádný toaletní malér zejména na ostrovech, na venkově, v malých hotelech nebo v tavernách.

4. Záchody bez mísy


U toalet ještě zůstaneme. V Bulharsku, Turecku, ale i v Řecku vás můžou zaskočit tzv. turecké záchodky. Jsou to toalety, na kterých musíte vykonávat potřebu v podřepu. Tyto záchody jsou velmi populární hlavně kvůli tomu, že jsou považované za nejhygieničtější. Co si budeme říkat, není to žádná slast. Pokud se chcete vyhnout nepříjemným zážitkům, vyberte si dovolenou s cestovní kanceláří, která vám zajistí komfort na všech místech ve světě.

5. Chození za ruce


V Česku jsme zvyklí na to, že za ruce se drží hlavně zamilované páry nebo kamarádky. V zemích půlměsíce se můžete setkat s tím, že se za ruce vodí i kluci a mladí muži. Ať už vám to přijde jakkoliv divné, v tomto případě si můžete být jistí, že jde o velmi blízké kamarády a je to tradiční zvyklost projevu přátelství.

6. Nejváženější osobností v kraji je „poušteč vody“


Hlavně ve španělských horách si největší obdiv zasluhuje jeden jediný muž v regionu. V horách funguje systém přidělování vody a právě tento muž zodpovídá za to, aby každý měl ve své domácí nádrži dostatek vody.

7. Strach z opálení


Lidi na dálném východě se bojí slunka jako čert svěcené vody. Ve dnech, kdy si my Evropané užíváme sluníčko a snažíme se co nejvíce se opálit, tak Asiaté nosí dlouhé oblečení a kryjí se před slunečními paprsky kloboukem nebo deštníkem.


Zdroj, foto: CK Fischer



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
určitě bych přidala Franci, hlavně oblast Provence - ,, turecké wc a velmi často toaletní papír do koše.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles