8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Afrika: jak se na cestu připravit

7. 01. 2018 | Afrika
Afrika je velmi zaostalý kontinent, kam se lidé bojí cestovat. Jejímu kouzlu je však snadné podlehnout a zamilovat se do ní. Musíte vědět, kam a s kým se vypravit a jaká pravidla na cestách dodržovat. Platí, že jižní Afrika je mnohem bezpečnější než středoafrické země.

    1. Bezpečnost

Většina lidí má obavy z bezpečnosti. V turistické části Afriky jsou návštěvníci vítáni a dbá se na jejich bezpečnost. Musíte však vědět, kam už se nechodí. Například pokud se turista vydá v Jihoafrické republice z Kapského města pěšky na Stolovou horu, je téměř jisté, že ho okradou. Stejně jako pokud se bude procházet po downtownu v Johannesburgu nebo v některé z okrajových čtvrtí Nairobi. Mnohem nebezpečnější jsou ovšem státy v centrální části Afriky.

 Afrika - Namibie   2. Nemoci a hygiena

Dalším strašákem jsou nemoci a hygiena. Přitom turistické zóny v běžně navštěvovaných oblastech jsou velmi dobře vybavené a jídlo zde servírují čerstvé a tepelně upravené. Žaludečními problémy trpí mnohem méně turistů než v Egyptě nebo Asii.
Je ovšem nutné dodržovat základní hygienické předpisy a řídit se zdravým rozumem. Lidé se nejvíce bojí, že dostanou malárii nebo jinou tropickou nemoc. Základem je mít dobrý sprej odpuzující hmyz, jíst vitamín B a při západu slunce, kdy hmyz útočí nejvíce, nosit dlouhé kalhoty, trička s rukávy i ponožky.


    3. Ubytování

Výběr ubytování je důležitý. V Africe najdete hotely nejrůznějších úrovní - od velmi jednoduchých až po ty nejluxusnější. Služby personálu jsou na vysoké úrovni a turistický ruch je zde velmi rozvinutý. Ubytování u národních parků turistu nadchne. Často se bydlí na farmách, ubytování má svou duši. Také velké resorty mají světovou úroveň a jsou postavené v přírodním stylu.

    4. Strava

Vaří zde fantasticky, hlavně v Jihoafrické republice a Namibii. Základem kuchyně jsou ryby (na pobřeží) a maso. Dělají zde jedny z nejlepších steaků na světě a to nejen z vynikajícího hovězího masa, ale také z antilop, pštrosů a krokodýlů. Ochutnejte i čerstvé ryby - krevety nebo tresku z místních vod. Zajímavá je také tradiční kuchyně, v Kapském městě je nutné ochutnat bobotie, mleté hovězí maso pečené s chlebem v sladko-pikantní omáčce s indickým kořením.

    5. Spolehněte se na odborníky

Odvážný cestovatel může prozkoumat Afriku na vlastní pěst. Ale kvůli bezpečnosti a zkušenostem z konkrétních míst je lepší se spolehnout na zkušenou cestovní kancelář.
Afriku si zamilujete kvůli lidem a přírodě, ta je jedinečná a s ničím jiným na světě se nedá srovnávat.


A co v Africe navštívit?


Hlavním cílem většiny návštěvníků je safari. Nejpopulárnější jsou Krugerův národní park, národní park Etosha, Chobe a další menší parky.
Více se dozvíte příští neděli v dalším článku o Africe.


Zdroj, foto: CK SEN


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Afrika: jak se na cestu připravit:

Afrika: jak se na cestu připravit
Afrika: jak se na cestu připravit
Afrika: jak se na cestu připravit
Afrika: jak se na cestu připravit
Afrika: jak se na cestu připravit
Afrika: jak se na cestu připravit
Afrika: jak se na cestu připravit
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
musí tam být krásněSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
jistě zajímavé cestování
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles