Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Autismus může způsobit i borrelióza

8. 08. 2009 | Nemoci
Lymeská borrelióza může hrát určitou roli při vzniku autismu. Uvádí to odborná studie, která se objevila v časopise Medical Hypothesis.

Tým pěti praktických lékařů podrobně zkoumal tato dvě onemocnění a nalezl mezi nimi zarážející podobnosti. A to jak v epidemiologických datech a příznacích obou onemocnění, tak také v případech jednotlivých pacientů nebo výsledcích laboratorních testů.

Nadace pro výzkum souvislostí


Cestu k výše uvedené studii pomáhala dláždit americká nadace založená právě za účelem zkoumání spojitostí mezi autismem a lymeskou borreliózou. Tato nadace nese jméno Lyme-Induced Autism (zkratka LIA) a byla založena v roce 2006 paní Tami Duncan, která je sama matkou autistického dítěte. Tato žena spolu s dalšími rodiči sdílela podezření, že by za onemocněním jejich dětí mohla stát infekce běžně přenášená klíšťaty. Zároveň si však uvědomovala, že takové podezření je nutno podložit spolehlivými fakty.

Autismus může způsobit i borreliózaNa svou konferenci uspořádanou na jaře 2008 se podařilo nadaci LIA přilákat také přední praktické lékaře, se kterými postupně navázala spolupráci. Jedním z nich byl i doktor Jones, přední odborník na lymeskou borreliózu u dětí. Tento lékař, jehož rukama prošlo již více než 10 tisíc dětských pacientů s lymeskou borreliózou, tvrdí, že mnohé z dětí měly v průběhu infekce borreliózou také autistické příznaky.

Další lékař, doktor Levin, prezentoval na konferenci případ těžce nemocného autistického dítěte, které bylo pozitivně testováno na lymeskou borreliózu. Následně ve své praxi našel mezi autisty další děti s pozitivními testy na borreliózu.

Borrelióza sama o sobě nestačí


Na téma spojitosti mezi borreliózou a autismem vyšla nedávno ve Spojených státech také kniha. Její autoři uznávají, že borrelióza není jedinou příčinou autismu, a mezi faktory podílejícími se na jeho vzniku uvádějí i genetické vlivy a působení okolního prostředí. Zároveň však autoři v knize upozorňují na zajímavou koincidenci výskytu obou onemocnění, kdy je v oblastech USA s nejvyšším výskytem borreliózy zároveň také nejvíce nemocných dětí s autismem.

Podle lékařů podílejících se na výzkumu není poznatek o souvislosti autismu a lymeské borreliózy zcela nový, teprve nyní se mu však začíná dostávat větší pozornosti. Kromě již zmíněných výsledků novější výzkumy také naznačují, že borreliózová infekce může být přenášena z matky na dítě v průběhu těhotenství a tak se podílet na vzniku autismu u malých dětí.

Zdroj: Klíšťová encefalitida.cz

Lydias
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Naše rodina si nemoci s klíšťaty již prožila.
Obrázek uživatelky
profil
>
to je jak mor...jsou všude a člověk nikdy neví jak a čím skončí jejich kousnutí
Obrázek uživatelky
profil
Váš pohled na věc je značně zjednodušený, nastávající mamča může mít bor. a ani se na to nepřijde, to by nemoc musela mít nějaké příznaky, aby jí lékař udělal odběr na toto cílené vyšetření. Pokud nemoc proběhne a odezní bez větších příznaků, nikdo nic neví. Člověk se může narodit pouze s dispozicí k autismu, který u něho můžou vyvolat a prohloubit např. některé vnější vlivy, nebo nemoci.
Obrázek uživatelky
profil
Osobně si taky myslím, že by to lékaři měli vědět, na to, že měla borreliózu asi žádná budoucí maminka nezapomene. Asi jde jen o to, zda lékaři stačí to množství nových informací vstřebávat.
Obrázek uživatelky
profil
něco na tom bude..nikdy mi nikdo nevyvrátí, že důležitým faktorem, který se rovněž podílí na rozvoji autismu, je i očkovací sv.instvo !!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles