Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Městská hromadná doprava v Ostravě

24. 03. 2011 | Česká republika
V Ostravě bydlím už třetím rokem, a myslím si, že doprava tady není zrovna v nejlepším stavu. Proto bych Vám chtěla popsat, jak to „u  nás" vlastně chodí, co vlastně všechno v Ostravě jezdí,  zda jezdí dopravní prostředky přesně na čas, jak v nich máme uklizeno a v jakém jsou stavu. Napíšu Vám i svůj názor na novinku a tou je doprava zdarma, když je vyhlášen smog.

Dopravní prostředky v Ostravě


Ostrava, jak je známo, je trošku větší město, a proto má i dostatečnou zásobu různých rozličných dopravních prostředků. Barva dopravních prostředků je převážně domodra. Jezdí zde tramvaje, trolejbusy i autobusy. Jediné, co nám v Ostravě chybí, je už asi jen metro. Velký klad je, že dopravní prostředky, pokud nejsou nějaké komplikace (dopravní nehoda apod.), tak jezdí skutečně na čas. Na tohle si opravdu nemůžeme stěžovat.

Stav a pořádek v ostravských dopravních prostředcích je už trošku horší.  Bývá v nich velký nepořádek, sedačky špinavé, myslím, že na tento problém by se mělo město soustředit. Mnoho tramvají a autobusů jezdí ještě z hodně starých dob, sedačky už jsou rozbité a mnohdy i životu nebezpečné.  Zastat se musím trolejbusů, ty jezdí převážně nové a bezpečné.

Smog v Ostravě


Jak je všeobecně známo, v Ostravě je velmi špatné ovzduší. Sama mám astma a v období smogu, což je skoro každý den, se mi velmi špatně dýchá. Proto se ostravská radnice rozhodla řešit špatné ovzduší tím, že po Ostravě zhruba od Nového roku jezdíme zdarma. Doprava zdarma platí v období smogové regulace. Já si ale myslím, že tento krok nic neřeší, většina lidí má koupené měsíčníky, a v dopravních prostředcích v období smogu cestují převážně bezdomovci a další podobní lidé.  Myslím, že tyto peníze, které se investují do dopravy zdarma, by se měly použít na jiná potřebnější opatření.  Protože ovzduší zde je skutečně v katastrofálním stavu a je způsobené nejen hustou dopravou, ale i velkými firmami, které toto vůbec neřeší.

Doufám, že se někdy ovzduší i celková doprava v Ostravě zlepší, abychom mohli lépe dýchat, netrpěli vážnými nemocemi a měli hezčí životní prostředí.

slunicko - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Moc Vám děkuji za Vaše názory, článek jsem psala ze svého pohledu, ale samozřejmě respektuju názory ostatníchSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
já se přidávám k většině, taky se mi nezdají dopravní prostředky nějak špinavé a pokud někdy jsou, mohou za to lidé a ne řidiči či DPO...jak tady někdo psal, myslím si, že právě máme jedni ty lepší tramvaje, autobusy...byli jsme v Olomouci a ta tramvaj byla děs, sedačky nebyli ani s potahem, byli to tramvajky, které u nás jezdili před cca 15 lety...už u nás jezdí hodně nízkopodlažních tramvají, začínají jezdit i autobusy, i linky, u kterých jezdili normální autobusy, tak začínají jezdit nízkopodlažní, takže si myslím, že jsme na tom dobře...jinak se smogovou regulací já jsem byla spokojená, ale jen proto, že měsíčník nemám, takže jsem využívala jízdy zdarma, ale je pravda, že tento stav k lepšímu ovzduší prostě nepomohl, kdo taky v takovém počasí někde odloží auto a pojede MHD...akorát co se mi nelíbí jsou drahé jízdenky na krátkou dobu, což třeba v Olomouci či Praze je levnější a dojedu dál (jak je to s cenami v Brně to nevím)
Obrázek uživatelky
profil
rodina je přetížena, zejména manuálně pracující, dělnická práce může být dost tvrdá, děti pobíhají venku a dělají si, co chtějí, jsou sprosté, ukřičené, a vládne televize a počítač... tím to je
Obrázek uživatelky
profil
asi to špatné - špínu a rozbité počmárané věci vidí hlavně ten, kdo jezdí zřídka, teda jen odhaduju... mě třeba děsí podchody, to je opravdu ale opravdu hnus... mluvím o podchodu u OC karolína, tohle je fakt neskutečné, smrad tam je, špína, vše počmáraná, co jsme to za lidi? co dělají naše děti? a proč? co dělají rodiče? proč nejsme vychovají tak, abychom se k cizímu majetku, který je všech, chovali s úctou a nedemolovali ho?
Obrázek uživatelky
profil
ahoj sluničko, taky jsem napsala článeček o dopravě v ostravě a mimo ni, čekám, že brzy vyjde, teď nevím kdy, tak doufám, že taky zaujme, beru pozitivní i negativní reakce, každý má právo na názor Smajlík já jsem mimoostravská, takže hodnotím dopravu hlavně jako drahou... Smajlík pěkný článek, taky jsem napsala o smogu, pak si počtete tedy možná Smajlík tak zdravím
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles