Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Naučte se triky, jak snadno a rychle zabalit zavazadlo na dovolenou

3. 07. 2015 | Praktické rady
S cestováním a dovolenou je spojeno i balení na cesty, které může být pro někoho nepřílišoblíbenou povinností. Mnoho z nás zažívá dilema, kdy neví, co si s sebou do kufru zabalit a hlavně v jakém množství.

Ženy, které jsou narozdíl od mužů v balení často až přehnaněpečlivé, mají tendenci balit svůj kufr doslova k prasknutí. Mužům naopak postačí na cesty to nejnutnější a s přípravou zavazadla si zbytečně hlavu nelámou. Není proto divu, že nás díky tomu muži mnohdy komentují se slovy „My se někam stěhujeme?“.Pro ty, kteří chtějí vyřešit problém s napěchovanými kufry, plnými zbytečných a nepotřebných věcí máme několik chytrých rad. Své věci do zavazadla můžete zabalit rychle a efektivně a „zápolení“ s balením zavazadla rázempřestane být vaší noční můrou.

Co přibalit do kufru jako první?

Naučte se triky, jak snadno a rychle zabalit zavazadlo na dovolenouNež sepustíte do samotného balení, uvědomte si účel cesty a to, jak dlouho budete na zvoleném místě pobývat. Podle toho byste pak měli zvolit typ zavazadla a jeho velikost. Pokud cestujete s rodinou, tak je lepší vždy zvolit větší zavazadlo. Těm, kteří chtějí mít jistotu, že nezapomněli do kufru přibalit vše, co měli v plánu, poslouží jednoduchý seznam věcí. I přesto, že balení zavazadla není žádná věda, existují pravidla, kterých bychom se měli držet. Než začnete ukládat věci do kufru, tak se nejprve doporučuje si věci vyskládat před sebe. Díky tomu, že budeme mít věci před sebou, dobře rozpoznáme, jak jsou velké a zda se nám vejdou do zavazadla. Kufr by měl být podle odborníků plný, ale rozhodně ne přeplněný. Vždy je totiž dobré počítat i s tím, že si z dovolené něco přivezeme. Pro tyto účely je vhodný expandabilní kufr, který jedním tahem zipem snadno rozšíříte až o 5 cm.

Balení dělejte postupně

Balení by mělo probíhat postupně. Nikdy není dobré do kufru věci jen tak ledabyle a bez rozmyšlení naházet. Může se vám totiž potom stát, že vaše věci budou po vyndání z kufru pomačkané a v horším případě poničené. Proto dospodu dáváme těžší věci, např. boty, knihy a další.

Navrch naopak přijdou tvrdé věci jako džíny a nahoru a doprostřed jemnější věci jako šaty, halenka či košile. Na závěr vyplníme mezery v kufru např. ponožkami, spodním prádlem či doplňky. Výhodu poskytují i zavazadla s vnitřním členěním prostoru, kdy máte celý prostor kufru rozdělen na dvě části textilní přepážkou. Samozřejmostí by měly být vnitřní popruhy, které zabrání volnému pohybu věcí.

S beauty case snadno zamezíte rozlití kosmetiky do kufru

Pokud máte kosmetické produkty ve vašem zavazadle spolu s oblečením, tak musíte počítat s tím, že se kosmetika může vylít.Nikdy totiž nemůžete dopředu vědět, jak budous vaším kufrem na letištimanipulovat.Tento problém můžete snadno vyřešit tím, že si pořídíte toaletní taštičku nebo pro ženy praktický tzv. beauty case. Beauty case je samostatné příruční zavazadlo s vnitřním členěním umožňujícím bezpečné uložení i skleněných flakonků. Zavazadlo určené pro kosmetiku je lehké a pevné zároveň.

Žehličku na prádlo potřebovat nebudete

Spousta žen si před dovolenou pořizuje cestovní žehličku na prádlo, která jen zbytečně zabírá místo v kufru. Ti, co si žehličku standardně na dovolenou nevezou, spoléhají na precizně vyskládané oblečení v kufru. To je ale omyl. Skládáním bude vaše oblečení zmačkané, nikoliv jako po vyžehlení.

Existuje ale velice snadný fígl, díky kterému nebudete muset oblečení po vyjmutí z kufru žehlit. Oblečení stačí zabalit do ruličky a po vybalení z kufru nechat vyvěsit na ramínku. Doporučuje se také napustit vanu horkou vodou. Oblečení pak stačí pověsit nad vanou a pomocí páry z horké vody tak nechat vaše věci krásně narovnat.

Teď už vám nic nebrání v tom si vychutnat letní dovolenou podle vašich představ.


Zdroj, foto: Samsonite


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Naučte se triky, jak snadno a rychle zabalit zavazadlo na dovolenou:

Naučte se triky, jak snadno a rychle zabalit zavazadlo na dovolenou
Naučte se triky, jak snadno a rychle zabalit zavazadlo na dovolenou
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Beránek