Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

U Lipenské přehrady

9. 05. 2012 | Vaše tipy
Listovala jsem v kalendáři, duben, květen, červen... a to mi připomnělo, že loni v červnu jsme trávili pár dnů u vodní nádrže Lipno. Dostali jsme pozvání na Slavnosti pětilisté růže do Českého Krumlova s ubytováním v Hrdonově. V Českém Krumlově jsme už byli a davy lidí nás nelákaly, ale Lipno, to bylo lákavé.

Nabídku jsme přijali a prožili několik dnů v krásné přírodě. Po ubytování jsme se šli projít jen kolem hotelu k vodě a po večeři jsme byli v bazénku a sauně. Druhý den jsme vzali hole na Nordic Walking a šli si prohlédnout Frymburk. Byla to krásná procházka jarní loukou a lesíkem. Pak sice následoval kousek po silnici, protože se opravovala cyklostezka, ale naštěstí nejezdilo moc aut. Přišli jsme do městečka, zjistili, na jaké úrovni je camp a jiné možnosti ubytování, šli na náměstíčko s parčíkem, poobědvali a potom dále k přístavu s přívozem. Uznali jsme, že Frymburk je hezké městečko a zase jsme šli zpět.

U Lipenské přehradyAle po cyklostezce. Protože můstek, kvůli kterému byla uzavřena, už byl funkční a několik místních lidí tudy šlo. Celkem jsme ušli asi 10 km. To je tak moje denní dávka pohybu. Víc už bych nezvládla. Ráda jsem zase udělala několik temp v bazénku, aby si nožky odpočinuly.

Další den bylo pod mrakem, tak jsme se rozhodli, že objedeme Lipno kolem dokola. Na druhém břehu byla nedotčená příroda, pohraniční pásmo. A byl to chvílemi i smutný pohled, když z celé vesnice zbyly jen základy domů a třeba křížek u cesty. Měli jsme namířeno na Janův Hrádek, ale dost silně se rozpršelo, tak jsme jeli dál do Lipna nad Vltavou a zpět do hotelu. Byl by to za lepšího počasí krásný výlet na kole. Třeba se tam ještě někdy vypravíme s koly. Nastal den odjezdu, snídaně a balení. Cestou jsme se ještě zajeli podívat do Holašovic, památky UNESCO.

Tuto překrásnou jihočeskou památku bych si nenechala ujít, když jsme od ní byli jen pár kilometrů. Prošli jsme si vesničku, poobědvali a popojeli na zámeček Kratochvíli. Tam se nám taky moc líbilo. Ještě byla zastávka v Pelhřimově a potom už jsme jeli nejkratší cestou k nám domů na Slovácko. Byl to hezký prodloužený víkend. A ráda bych si tam ještě někdy zajela.

Fanypol - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku U Lipenské přehrady:

U Lipenské přehrady
U Lipenské přehrady
U Lipenské přehrady
U Lipenské přehrady
U Lipenské přehrady
U Lipenské přehrady
U Lipenské přehrady
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
pěkné, milé Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Poutavý,pěkně napsaný článek- k tomu pěkné fotky...

Alenko, věřím, že se tam ještě někdy,Vy dva nadšení cestovatelé,vypravíte.

Hodně dalších stejně krásných výletů ve zdraví přeju Tobě i Tvému manželovi!!!!!
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek i fotečky.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
som bola, ale to už sú roky ..., určite sa to tam veľmi zmenilo a ostatné opisované lokality nepoznám, ale podľa opisu a fotiek tam musí byť pekne.

Alenka, ďakujem ti za komentár k môjmu článku v "cestovaní", len nechápem, čo má tvoj manžel proti "vrtuliam", keď k nim nechce ísť?
Obrázek uživatelky
profil
Moc hezký článek .Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles