-Komerční sdělení-

Pokud přemýšlíte, jak ozdravit svůj jídelníček, inspirujte se třeba středomořskou kuchyní. Najdete v ní tučné mořské ryby, jejichž maso patří mezi významné zdroje omega-3 mastných kyselin, látek nepostradatelných pro zdraví organismu. Ryba by se měla na vašem talíři objevit přinejmenším dvakrát týdně.
Odborné studie dokazují, že lidé, kteří se stravují podle vzoru středomořské kuchyně, žijí v průměru déle. Zásluhou dobrých stravovacích návyků, pestré skladby jídelníčku a pravidelného pohybu jsou také vystaveni nižšímu riziku vzniku srdečně-cévních onemocnění nebo rakoviny. Středomořská strava se skládá zejména ze sacharidů, vlákniny, kvalitních bílkovin a mononenasycených mastných kyselin. Kromě vysoké spotřeby čerstvého ovoce, zeleniny, olivového oleje, luštěnin a obilovin obyvatelé Středomoří hojně konzumují tučné mořské ryby. Právě maso takového lososa, makrely, tuňáka nebo sledě obsahuje významné množství tzv. zdravých tuků – omega-3 mastných kyselin.
Nutriční terapeutka Margareta Iliopulosová vysvětluje: „Kvalitní tuky by měly tvořit přibližně 30 % obsahu našeho jídelníčku. Dbát bychom však měli na to, aby dvě třetiny přijímaných tuků ve stravě zastoupily vícenenasycené a mononenasycené mastné kyseliny, které na rozdíl od nezdravých nasycených tuků pozitivně ovlivňují zdraví organismu. Patří mezi ně omega-3 mastné kyseliny EPA a DHA, které podporují správnou funkci mozku i očí, pomáhají snižovat nebezpečný LDL cholesterol a působí proti vzniku krevních sraženin. Tím prospívají také zdraví srdce a cév.“
Lidské tělo si nedokáže omega-3 mastné kyseliny samo vytvořit, a proto je důležité zajistit si jejich pravidelný přísun prostřednictvím stravy, například konzumací tučných mořských ryb. Odborníci doporučují dát si rybu alespoň dvakrát týdně. Pokud si však místo ryb raději pochutnáte na jiném druhu masa, můžete si potřebnou dávku omega-3 mastných kyselin doplnit konzumací kapslí OmegaMarine Forte+ od společnosti Naturamed Pharmaceuticals. Kapsle se vyrábí z tuku norského lososa a k pokrytí doporučené dávky postačí sníst dvě denně.
Odborné studie dokazují, že lidé, kteří se stravují podle vzoru středomořské kuchyně, žijí v průměru déle. Zásluhou dobrých stravovacích návyků, pestré skladby jídelníčku a pravidelného pohybu jsou také vystaveni nižšímu riziku vzniku srdečně-cévních onemocnění nebo rakoviny. Středomořská strava se skládá zejména ze sacharidů, vlákniny, kvalitních bílkovin a mononenasycených mastných kyselin. Kromě vysoké spotřeby čerstvého ovoce, zeleniny, olivového oleje, luštěnin a obilovin obyvatelé Středomoří hojně konzumují tučné mořské ryby. Právě maso takového lososa, makrely, tuňáka nebo sledě obsahuje významné množství tzv. zdravých tuků – omega-3 mastných kyselin.
Nutriční terapeutka Margareta Iliopulosová vysvětluje: „Kvalitní tuky by měly tvořit přibližně 30 % obsahu našeho jídelníčku. Dbát bychom však měli na to, aby dvě třetiny přijímaných tuků ve stravě zastoupily vícenenasycené a mononenasycené mastné kyseliny, které na rozdíl od nezdravých nasycených tuků pozitivně ovlivňují zdraví organismu. Patří mezi ně omega-3 mastné kyseliny EPA a DHA, které podporují správnou funkci mozku i očí, pomáhají snižovat nebezpečný LDL cholesterol a působí proti vzniku krevních sraženin. Tím prospívají také zdraví srdce a cév.“
Lidské tělo si nedokáže omega-3 mastné kyseliny samo vytvořit, a proto je důležité zajistit si jejich pravidelný přísun prostřednictvím stravy, například konzumací tučných mořských ryb. Odborníci doporučují dát si rybu alespoň dvakrát týdně. Pokud si však místo ryb raději pochutnáte na jiném druhu masa, můžete si potřebnou dávku omega-3 mastných kyselin doplnit konzumací kapslí OmegaMarine Forte+ od společnosti Naturamed Pharmaceuticals. Kapsle se vyrábí z tuku norského lososa a k pokrytí doporučené dávky postačí sníst dvě denně.

Více informací na bezplatné tel. lince 800 10 40 40 nebo na www.naturamed.cz.