8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chcete zhubnout? Vstávejte i usínejte s tvarohem.

16. 02. 2024 | Diety
Tvaroh je dokonalou fitness potravinou. Je významným zdrojem bílkovin, nezbytných pro růst svalové hmoty, zároveň však má relativně nízkou energetickou hodnotu. Výborně zasytí, přitom je dobře stravitelný. Navíc je mimořádně univerzální – výborně chutná nasladko i slano.

Pro rychlou snídani, svačinu či večeři stačí tvaroh smíchat s dalšími ingrediencemi. Při redukční dietě byste se měli vyhnout tvarohu tučnému.

TIP: Pokud je na vás tvaroh moc hustý, přidejte k němu jogurt, kefír nebo našlehané mléko.

Jaké zdravé dobroty přimíchat do tvarohu, když ho chcete na sladko?


Klasika je určitě med, džem s vysokým podílem ovoce, banány, jahody a další čerstvé i sušené ovoce. Také oříšky všeho druhu stejně jako kakao či čokoláda zřejmě nikoho nepřekvapí. Nevšedními ingrediencemi však pro někoho mohou být mletý mák, kokos, brusinky, javorový sirup, vanilková syrovátka nebo burákové máslo. Exoticky pak chutná směs nastrouhaného zázvoru s kousky mandarinky.

hubnutí s tvarohemJak dochutit slaný tvaroh?


Především večer doporučují nutriční specialisté maximálně omezit příjem sacharidů. Tvaroh je ideální protože skvěle zasytí, dejte si ho však raději naslano – s paprikou, pórkem, petrželkou, jarní cibulkou, nastrouhaným křenem, pažitkou nebo i bazalkou. Dochutit ho můžete celou řadou klasického i orientálního koření. Výborný je i recept, kde tvaroh smícháte s nastrouhanou nivou či balkánským sýrem a kousky vlašských ořechů. Ořechy obecně můžete použít i při slaných variantách tvarohových pochoutek. Hodí se třeba dýňové, slunečnicové či lněné semínko. 


Odvěká otázka: Je lepší tvaroh v alobalu nebo ve vaničce?

Nejde o to, v jakém obalu tvaroh je, záleží vždy na obsahu tuku v sušině a také na tom, jakou technologii výrobce použije. Složení i technologické postupy se výrobek od výrobku liší, takže tvrzení, že tvaroh ve vaničce je automaticky lepší než tvaroh v alobalu, je mýtus. Snad jen při přípravě tvarohových buchet nebo koláčů je praktičtější používat tvarohy s hrudkovitou konzistencí, což tvarohy ve vaničkách, které prošly odstředivkami, obvykle nejsou.

5 důvodů proč je tvaroh fitness potravinou:


1. Správná energetická hodnota – Tvaroh je skvělý zdroj bílkovin a přitom nemá vysokou energetickou hodnotu (ta závisí na tučnosti tvarohu).

2. Dobrá stravitelnost – Zpracování tvarohu organismus zbytečně nezatěžuje.

3. Bezkonkurenční složení – Tvaroh představuje směs důležitých aminokyselin. Koncentruje se v něm především bílkovina kasein, která významně ovlivňuje růstovou aktivitu člověka a ochraňuje jaterní buňky. Do svého jídelníčku by ho měli zařadit nejen děti a sportovci, ale i ženy po čtyřicítce, které jsou ohroženy osteoporózou.

4. Výborně zasytí – Tvaroh k večeři Vám pomůže udržet na uzdě chuť k jídlu a touhu po nočním rabování ledničky. Bílkovinu kasein tráví vaše tělo pomaleji a vy se také díky tomu cítíte déle sytí.

5. Skvěle chutná – Tvaroh však patří mezi potraviny, které nám při troše úsilí nikdy nezevšední. Navíc ani po tepelné úpravě neztrácí své skvělé nutriční hodnoty.




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !