Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cheb – Krajinka

11. 03. 2023 | Česká republika

Čas od času vyrazíme na výlet do Chebu. Je to krásné město, kde náměstí Krále Jiřího z Poděbrad zdobí známý Špalíček (o něm zase v jiném článku). Městu dominuje kostel svatého Mikuláše, a pak také hrad s černou věží.

Ale já budu v tomto příspěvku psát o malebném kousku zeleně, kterému se mezi místními říká Krajinka. Promítání filmů a pohádek, velký koncert populární kapely Katapult nebo dvoudenní klaunský festival Letní bláznění, to vše a mnoho dalšího bylo v minulých letech k vidění na Krajince v Chebu.

Krajinka čili parkový areál se nachází v Poohří pod Chebským hradem, který patří k nejvýznamnějším románským památkám v České republice. Díky svému bohatému kulturnímu programu v průběhu každé sezóny je velice vyhledávaným místem jak pro chebské občany, tak i pro obyvatele okolních obcí.

V této turisticky zajímavé, odpočinkové a sportovní oblasti na obou březích řeky Ohře jsou k dispozici nejen dětská hřiště s houpačkami a skluzavkami, minigolf, outdoorové cvičební nářadí, hřiště na pétanque, ale i pikniková louka nebo vyhlídková věž na Vávrově lávce.

O území Krajinky s parkovou zelení o rozloze 30 tisíc metrů čtverečních pečuje chebské středisko Diecézní charity Plzeň zaměřené na pomoc osobám bez domova. Po ukončení Krajinné výstavy Cheb-Marktredwitz v roce 2006 bylo území poupraveno tak, aby se péče o areál stala méně náročnou. Od roku 2016 zde nechybí ani květinové záhony a přibyly také nové druhy keřových a trvalkových rostlin včetně sakur.

V roce 2016 přivítala Krajinka účastníky nejdelšího cyklistického maratonu v Česku.


Lenig - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Cheb – Krajinka:

Cheb – Krajinka
Cheb – Krajinka
Cheb – Krajinka
Cheb – Krajinka
Cheb – Krajinka
Cheb – Krajinka
Cheb – Krajinka
Cheb – Krajinka
Cheb – Krajinka
Cheb – Krajinka
Cheb – Krajinka
Cheb – Krajinka
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Moc krásné fotky a pozvání do Chebu, my známe jen centrum města a jednou před mnoha a mnoha lety jsem byla i na hradě.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles