Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čoko, čoko, čokoláda

21. 04. 2009 | Péče o tělo
Chvalořečen budiž den, kdy Bůh seslal čokoládu na zem! Čokoláda je totiž již roky můj nejlepší přítel. Navíc má mnoho zcela unikátních vlastností: Zvláště v ženském kolektivu zavládne s poslední pralinkou bonboniéry hotová panika, dezorganizace a stres.

Moje kamarádka Soňa tohle všechno dobře ví, a proto jsem od ní k Vánocům dostala oční stíny v hřejivých čokoládových odstínech a hlavně čokoládovou mušli naplněnou horou malých belgických pralinek.
Běžný smrtelník by tu nekonečnou horu dojedl tak někdy na dušičky. Já jsem posledního mořského koníka rozpouštěla na jazyku již druhý den ráno při jízdě na rotopedu. Když jsem předtím s plnou pusou belgické čokolády prošla v posilovně, nebyla v mém obličeji ani známka po obvyklém odporu a znechucení. Jen božský klid a mír. Věřte mi, že s čokoládou v puse se ta posilovna zdá hnedle jako docela příjemné místo!

Zkrátka není nad chvilky sdíleného blaha. U některých lidí jsou to často také vzácné chvilky ticha. Učinila jsem například vědecký postřeh, že člověk vlastnící bonboniéru je mi automaticky sympatičtější než člověk bez ní!

Pokud zase budu za chytrou ženu, pak se hodí určitě hodit do placu i pár chytrých poznatků a informací. Pokud si chcete čokoládu dopřávat, musíme se také držet nějakých zásad. Pokud je naše stravování co do množství energie a živin optimální a pokud konzumujeme hlavně rostlinné tuky, můžeme si dovolit čas od času sníst i menší bonboniéru ... no řekněte, nezní tahle věta jako balzám na duši?! Samozřejmě by to měla být výjímka, stejně jako narozeniny, které slavíme jednou ročně. Ale pokud si chceme čokoládu i přesto dopřát, ale zároveň se chceme držet určitých zásad, je vhodné prostudovat si obal výrobku. Vybírejme si proto čokolády s obsahem vlákniny (ořechy, semínka, ovoce), s vyšším obsahem kaakového prášku.

Pokud se snažíme o zdravou životosprávu tak to neznamená vyloučit sladkosti z jídelníčku docela, je ovšem potřeba pečlivě vybírat. A nesmíme zapomenout, že i reklama se rychle promítá do našeho jídelníčku, obzvláště potom do dětského. Dítě pak dá raději přednost čokoládě a odmítá jiné potraviny, které jsou sice pro jeho organismus užitečnější, avšak nejsou pro dítě tak lákavé. Pravidelná konzumace sladkostí časem vede nejen k nerovnováze v jídelníčku, ale k mnohem vážnějším zdravotním rizikům - v první řadě k nadváze.

Lindita - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
je to vyniákajúci vynález
Obrázek uživatelky
profil
Čokoládku můžu a nejlepší je v kombinaci s oříšky, mňam Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
čokoládku má rada
Obrázek uživatelky
profil
krasne cteSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
to už hej , je to užasný objav
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles