8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Detox pomůže nejen našemu zdraví, ale postará se i o krásnější pleť a vlasy!

28. 12. 2015 | Krása
Náš organismus je v dnešní době dlouhodobě vystavován stresu, chemickým látkám, lékům, těžkým kovům, ionizujícímu záření atd. Tím dochází k narušení jeho samočisticích schopností a postupně se tyto látky v našem těle hromadí. Tyto látky jsou všudypřítomné - v potravinách, ve vodě i ve vzduchu. Nejen že nás obklopují, ale další do sebe dostáváme v podobě různých léků či očkování. To se projevuje nejen na našem zdraví a fyzické pohodě, ale také na pleti, vlasech a našem zevnějšku!

Už i naši předkové znali detox!

V minulosti bylo zdrojem detoxikace vše, co dal dům, pole nebo zahrada. Využívaly se listy stromů, bylinky a plody. Hlavním detoxikantem byl hojně užívaný česnek nebo taky odvary ze šalvěje či extrakty z petržele. Ke správné detoxikaci organismu patří samozřejmě také strava. Že jídlo může být naším lékem, věděl už Hippokrates a proto pokud nasadíte detoxikační kůru, určitě si na čas musíte odpustit fast foody a knedlíky od babičky! Ideální je si dát týden na ovocných a zeleninových šťávách.  Nahrazení pevné stravy lisovanou zeleninovou šťávou nejen dodává spoustu vitamínů, minerálů a živých enzymů, ale v kombinaci s dalšími technikami umožní zhojení střevní propustnosti a tím pomáhá řešit mnohá autoimunitní onemocnění, záněty a zažívací problémy.

Jaké šťávy jsou pro vaše tělo nejlepší ?


ovocné a zeleninové šťávyŠťáva z červené řepy je velmi hodnotná pro tvorbu červených krvinek a vůbec k celkovému posílení organizmu. Zvláště ženy by měly využívat jejího účinku a pít denně půl litru směs karotka-červená řepa. Směs může obsahovat 100 až 250 gramů šťávy z červené řepy. Používá se jak řepa, tak její listy.

Okurka je tím nejlepším přírodním diuretikem, které známe. Podporuje vylučování moče. Má však mnoho jiných, cenných vlastností. Podporuje například svým vysokým obsahem křemíku a síry růst vlasů a nehtů.

Mrkev
hraje důležitou roli i při detoxikaci organismu právě díky vysokému obsahu vlákniny: pomáhá při trávení, pročišťuje střevní trakt a odvodňuje. Výborně chutná čerstvá i vařená, ve srovnání s ostatní zeleninou většina živin, které jsou v ní obsaženy, se neznehodnotí ani při vysokých teplotách.

Doplnit můžete o meditaci, jógu či častější procházky!

To vše zajistí vaši lepší fyzickou a psychickou kondici!



DETOXIKACE – pokud je náš organismus vystavován stresu, chemickým látkám, lékům, těžkým kovům, ionizujícím zářením atd., dochází k narušení jeho samočistících schopností, tyto látky se v našem těle postupně hromadí a stojí za vznikem většiny tzv. civilizačních onemocnění.

IMUNITA – naše tělo je denně vystavováno útokům stovek druhů mikroorganismů, které musí zvládat odrážet. Je-li imunitní systém zbytečně zaměstnán chronickými záněty či ložisky, různými druhy toxinů nebo nerovnováhou střevní mikroflóry, často tento boj prohrává a my onemocníme.

PÉČE O DUŠI – cesta k harmonii duše, vhled do životní situace a pochopení souvislostí se současným zdravotním stavem.

PREVENCE A ZDRAVÍ – obnovením vnitřní rovnováhy a odstraněním různých tipů blokád, toxinů a infekčních  ložisek se odstraňují skutečné příčiny většiny chronických zdravotních problémů. To působí jako prevence také u již vzniklých projevů.

Zdroj, foto: Centrum Koldín


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !