8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Dokumentární série Málo mě znáš přinese nový pohled na ikonu tuzemského popu

10. 04. 2024 | Televizní tipy
TV Nova v neděli 5. května uvede třídílný dokument Málo mě znáš, který přinese nový pohled na kariéru Ivety Bartošové od osmdesátých do nultých let. Vyvrcholí tím speciální uvedení dvou řad série Iveta na televizní obrazovce. 

Málo mě znáš se ve třech epizodách zaměří na cestu sebevědomé, talentované a zpočátku nezkušené dívky z Frenštátu pod Radhoštěm do velkého světa, na éru pod uměleckým vedením Ladislava Štaidla a na období, kdy se Iveta Bartošová z jeho vlivu postupně vymaňuje, stoupá na kariérní vrchol a etabluje se v jednom z nejúspěšnějších muzikálových představení naší historie.

Dokumentární série Málo mě znáš přinese nový pohled na ikonu tuzemského popuDokument také odkrývá příčiny Ivetina následného ústupu z veřejného života a okolnosti závěru jejího života. Málo mě znáš se tento týden, od neděle 7. dubna, objeví také na Voyo.

„Mám za to, že ten nejzásadnější rozdíl nacházíme v tom, že příběh Ivety Bartošové dříve vyprávěl bulvár a především muži. My jej naopak převyprávíme zejména prostředních žen anebo lidí, kteří nemají důvod na její tragédii parazitovat,“ přibližuje Málo mě znáš režisér Tomáš Klein a dodává:

„Zajímá nás proto třeba pohled Michala Penka, který nastoupil do showbyznysové mašinerie spolu s Ivetou a zažil si její temnou stránku včetně pádu na samotné dno. Nebo Terezy Pergnerové, která si prošla extrémně náročnou životní cestou. To jsou lidi, kteří mohou nahlédnout na nástrahy šoubyznysu kriticky a zároveň mají oba k Ivetě silný vztah.“

Málo mě znáš pro Voyo a TV Nova připravila oceňovaná produkční společnost Barletta Productions v čele s producenty Majou Hamplovou a Matějem Chlupáčkem. Kreativním producentem za TV Nova a Voyo je dvojnásobný držitel Českého lva Matěj Podzimek.

„Během práce na minisérii Iveta jsme postupně zjišťovali, že životní příběh oblíbené zpěvačky v sobě skrývá ještě jeden. Dal by se nazvat - pravidla showbyznysu -, případně - jaká je cena slávy. Z konkrétního osudu náhle zřetelně vystupoval princip, společný jmenovatel. A sice nátlak, jemuž je vystaven každý umělec, který dosáhne určitého stupně popularity. Stupně, kdy se z člověka stává značka, nebo ještě přesněji veřejný majetek,“ říká k Málo mě znáš Matěj Podzimek.

Dokumentární série Málo mě znáš přinese nový pohled na ikonu tuzemského popu„V průběhu toho, kdy jsme na seriálu Iveta a Málo mě znáš pracovali, jsem se setkala s mnohým odsouzením. Vážně děláte seriál o Ivetě Bartošové, a k tomu dokument, ptali se mě,“ říká producentka Maja Hamplová, která se jako castingová režisérka podílela i na minisérii Iveta. „Ta odpověď je teď na konci mnohem jednodušší, než byla na začátku. 

Protože lidi, kteří zažívali hluboká selhání, pochyby o sobě samých, strach a osamění, mají být slyšet. Pro každého z nás, kdo si její hudbu pouštěl, i pro ty z nás, kteří se smáli, když se blížil její konec, je dobré vidět, že pod tím vším je jedna bytost. Žena, maminka, holčička, která už nedokázala najít cestu ven. A my to máme vědět, podívat se do ní a čelit tomu, na čem neseme spoluvinu. Iveta měla dostat svůj hlas, kterého se jí za jejího života nedostalo,“ dodává Hamplová.

TV Nova, která letos slaví třicáté výročí svého založení, také do vysílání jako dárek pro diváky mimořádně zařadila dvě řady životopisné série Iveta z dílny Voyo Originál. První díl Tisíc obyčejných věcí přilákal k obrazovkám poslední březnový večer 1 022 000 diváků v širší věkové skupině 4+. Na poslední díl druhé řady, který se bude vysílat 5. května, navážou v televizní premiéře všechny tři díly dokumentu Málo mě znáš.

Ředitel vývoje TV Nova a Voyo Michal Reitler doplňuje: „Ke každému výročí patří bilance, vzpomínání. Návratem k příběhu Ivety se vracíme do našich vzpomínek, kdy podkresem pro naše prožitky byly její písničky. Její pohnutý osud se odvíjel paralelně s našimi životy. Stejně tak je posledních třicet let naším společníkem televize Nova. Třicet let nás baví, informuje, stojí na naší straně. Zdá se nám jako vhodná příležitost nabídnout všem našim divákům příběh někoho, koho měli rádi.“

Zdroj: Archiv TV Nova

 Fotografie jsou z připravované knihy Iveta foceno s láskou
(copyright) Miloš Schmidberger

Vendula Flassig Vrablová
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !