Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Duety ...když hvězdy zpívají - Jitka Zelenková

2. 10. 2009 | Televizní tipy

JITKA ZELENKOVÁ ZPĚVAČKA, ALT, 59 LET


Jitka se narodila ve znamení Blíženců. Přiznala, že účast v Duetech bere spíše jako hru. Nejraději zpívá v divadlech, v kostelech a hlavně v sálech, kde se hraje vážná hudba. Ze světových hvězd obdivuje například Tinu Turner, Stevieho Wondera nebo Barbru Streisand. Miluje hory, výlety do přírody a architekturu. Říká, že se snaží vážit si všeho dobrého, co ji potká a nepovyšovat se nad ostatní.


Jaká je vaše nejstarší vzpomínka spojená se zpěvem?

Zpívala jsem už jako malá holka. Mé nejstarší vzpomínky jsou spojené s hrou na klavír. Abych pravidelně cvičila, musela mi u toho tancovat babička. Později jsem se ráda předváděla, soutěžila jsem a nutila zpívat ostatní děti ať už na základce nebo později na gymnáziu.


Kdo vám visel na zdi, když jste dospívala?

Možná budete v šoku, ale byl to Jimmy Hendrix.


Překvapil vás Míra něčím?

Možná tím, že je trochu temperamentní. Umí dát jasně najevo, když se mu něco nelíbí a dokáže i vybouchnout. Je hodně emotivní a to nemusí být vždy jen ke prospěchu věci. Takže já nervák a starý praktik se ho budu snažit dostávat do klidu. Ale třeba to bude opačně.


Tušíte, kde budou jeho silnější stránky?

Míra má jednu přednost. Zná noty a umí hrát na klavír. Je muzikální. Určitě bude umět také dobře tancovat. Nerada se učím choreografie, ale ráda se mu v tomhle přizpůsobím.


Mluvil vám do výběru písní?

Míra je hodně vytížený a do prvního výběru příliš nezasahoval. Lekl se třeba swingu, protože tenhle žánr nezná a nemá s ním žádné zkušenosti. Je potřeba ho s tímhle druhem hudby seznámit. Jsem přesvědčena, že ho začne bavit.


Na který z hudebních žánrů se těšíte více?

Na který méně? Trošku vzdálenější je mi muzikál, ale i v tomhle žánru se dají najít krásné písničky. K muzikálům mám já osobně trošku ambivalentní vztah. Musím se přiznat, že je příliš nevyhledávám, protože nejsem typ zpěvačky do muzikálu vhodné. Je to možná zvláštní, ale já zpěvačka pomalejších balad se těším na rychlejší rockové a rokenrolové věci. Jsem ráda, že zkusím něco nového a nebudu zpívat takzvaně na jistotu.


Jakou máte paměť na texty?

Nejlépe si zafixuji text, když si ho jen tak zpívám. Jakmile se mám něco učit pod tlakem, nikdy si to nezapamatuji. Když jednou natočím písničku ve studiu, text si pamatuji už navždycky. Tak se mi občas vybaví i texty z počátku sedmdesátých let. Jak to bude tady, zatím netuším. Jsem přece jen starší hlava. Tak uvidíme.


Pěvecké páry soutěže

Duety ...Když hvězdy zpívají

Petra Janů a Vojtěch Bernatský

Jana Boušková a Tomáš Trapl

Daniel Rous a Marcela Březinováý

Radka Fišarová a Pavel Zedníček

Zuzana Jandová a Petr Kotvald

Kamil Střihavka a Ester Janečková

Simona Postlerová a Petr Kolář

Jaromír Nosek a Jitka Zelenková


Čtěte také: Duety ... když hvězdy zpívají: Vítězové!


Zdroj: Česká televize

Mangovka

ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
je to úžasná a sympatická zpěvačka!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles