MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 13.05. 2024
Dnes má svátek Servác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Lukáš a městský karneval

22. 02. 2012 | Vaše příběhy
Když byl syn Lukáš menší, chodívali jsme pravidelně na městský karneval. Syn si vyhrál, vytancoval se, zasoutěžil si a poznal nové kamarády. I já jsem tak byla ve společnosti a mohla si popovídat s přáteli. Ten rok jsme přemýšleli, jakou masku na karneval zvolit. Už vyčerpal vodníky, černokněžníky, různá zvířátka, piráty i loupežníky. Vzpomněla jsem si, že mám doma schovanou masku Marfušky, kterou jsem měla já jako malá, a po mně i má sestra na karnevalu. Ale Lukáš je kluk.

Dalo mi to chvilku přemlouvání, aby Lukáš za Marfušku šel.  Syn nakonec rezignoval. Oblékla jsem ho do masky, namalovala jsem mu jeho plné rtíky (Už od malička si ho pro ně pletli s děvčátkem.), přimalovala pár pih a dala si záležet s krásně červenými líčky. Poté jsme připevnili dva světlé copy z chemlonu a Lukáš byl k nerozeznání od holky. Mohli jsme vyrazit na karneval.

V šatnách se Lukáš chvilku vzpouzel. Městský karneval se přece jenom těšil velké návštěvnosti. Když jsem mu ale koupila pytlík bonbónů a jedna paní se pochvalně vyjádřila o jeho masce, sebral odvahu a vkráčel do sálu. Já si našla místo u stolu, kde byli i mí přátelé, a sledovala jsem dění v sále. Nejdřív se soutěžilo. Lukáš se také zúčastnil, nadšeně přinesl ke stolu pár vyhraných bonbónů a lízátek a na stud úplně zapomněl. Bavil se znamenitě. Poté byla taneční zábava pro malé návštěvníky. Děti tancovaly v kroužcích i v párech. Najednou jsem si všimla malého chlapce v masce piráta, který žádal o tanec právě Lukáše. Lukáš se rozpačitě podíval na mě, já mu pokynula, ať jde. U malého kluka, který ještě nechodí do školy, je jedno, s kým tancuje. Hlavně, že se baví. A tak pirát vytáčel mou Marfušku na parketu, něco jí povídal a oba se smáli. Poté bylo jako vsuvka vloženo vystoupení mažoretek a pár nacvičených sestav tanečních kroužků. Po tomto kulturním programu následovaly opět soutěže, kdy Lukáš soutěžil ve stejném týmu jako malý pirát proti jinému družstvu. Družstvo Marfušky a piráta vyhrálo. Chlapeček v masce piráta nadšeně objal Lukáše a ten přiběhl ke stolu s další dávkou bonbónů. Ke konci karnevalu se už jen zběsile tancovalo. Tanečníci se střídali, jen můj Lukáš měl stále jednoho partnera. Byl jím onen malý pirát, který se se zalíbením díval na svou Marfušku. Lukáš byl z toho celý nesvůj, nechtěl ale zkazit radost kamarádovi, a tak tancoval.

Tancoval až do chvíle, kdy se mu jeden z chemlonových copů začal uvolňovat a pomalu padat k zemi. A tak jsem zavolala: „Lukáši, pojď sem!“ To jste měli vidět obličejík malého piráta. Když viděl, že na mé zavolání odchází jeho Marfuška, celý zkameněl. Jeho až do té chvíle rozesmátý obličejíček se zakabonil a tupě zíral za odcházejícím Lukášem. Když jsem pak Lukášovi opět připevňovala chemlonový cop k jeho krátkým vláskům, osmělil se a přišel k našemu stolu. „Ty jsi kluk?“, zeptal se a vztekle strhl čelenku z Lukášovy hlavy. To nečekal! Hodil čelenku na zem a utíkal pryč ze sálu. A tak jsem šla za ním. Našla jsem ho, jak pláče v šatnách. Tam mi po krátké chvíli řekl s rudým nosíkem, ze kterého mu tekla nudle, že se do Lukáše zamiloval. Chtělo se mi smát, ale zachovala jsem klid.

Podala jsem klukovi papírový kapesník a vysvětlila mu, že je ještě malý a bude mít ještě hodně děvčat. To už k nám přicházela i pirátova maminka. Pirát se nakonec uklidnil, vrátil se do sálu, kde si vyhlédl malou princeznu, s kterou protančil zbytek večera. Při tanci ji občas zatáhl za vlásky, aby se ujistil, že toto je už nefalšovaná holka. Ale ani Lukáš nezůstal „na ocet“. Když se provalilo, že Marfuška není holka, ale kluk, ihned se o něj začala zajímat partička nejmladších mažoretek. A tak po zbylý večer se měl co ohánět, aby stihl každou vzít alespoň jednou do kola.

Na závěr se losovala tombola. Každý jsme měli lísteček s číslem, které bylo součástí vstupenky. Když vylosovali Lukášovo číslo, s nadšením běžel na pódium pro vodní pistolku, kterou v tombole vyhrál. Moderátor prohlásil: „To je krásná holčička, ale pistolka je asi víc pro kluka.“ Lukáš chvilku stál, pak si sundal čelenku a celý sál se náramně bavil.

Karneval se povedl, víckrát jsem ale Lukáše do holčičích převleků nedostala.

Pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
a veselé..Lukáš je borec...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
a vtipný článok.
Keď bola naša vnučka menšia, bola na chatárskom karnevale bola za indiána a to "bojovala" že chce ísť za hokejistu. Ona aj skutočne má chlapčenské korčule-kanady. "Babské" odmietla.
Ale tento rok už bola v škôlke za princeznú.
Obrázek uživatelky
profil
Moc jsem se pobavila.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Supr pribeh, zasmala jsem a taky bezvadna fotka, je tam opravdu od holky k nerozeznani Smajlík. Lukasovi 10 bodu za to ze se nechal "ukecat " !!
Obrázek uživatelky
profil
napsanéSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles