Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 18.04. 2024
Dnes má svátek Valérie
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Egypt - poklady pod mořskou hladinou

31. 10. 2009 | Afrika

V posledních letech vzrostla v Egyptě obliba potápění a šnorchlování. Tamní úchvatné útesy a podmořská fauna se staly vyhlášenými po celém světě. Rudé moře se široko daleko těší pověsti potápěčského ráje díky svým překrásným barevným korálovým i mělčinovým útesům plným ryb.

V teplých a křišťálově čistých vodách se daří více než 1000 zástupců mořské fauny, jako jsou útesoví žraloci, želvy, rejnoci, delfíni a koráli.


• Národní park Ras Mohammed (východní Egypt)

arnaud-chicurel-hemis-fr-ras-mohammedVznik národního parku Ras Mohammed se datuje do roku 1993. Je to jediný mořský národní park v Egyptě. Nachází se v Akabském zálivu, kde hraničí s břehy letoviska Sharm el-Sheikh na jedné straně a s ostrovy Tiran a Sanafir na straně druhé.

Národní park Ras Mohammed je považován za jedno z nejlepších míst pro potápění na světě vůbec. Má celkem 20 různých potápěčských stanovišť. Kromě vraku britské lodi Dunraven, která se zde potopila v roce 1876 při plavbě z Bombaje do anglického Newcastlu, se v národním parku nalézají místa vhodná pro pozorování žraloků (Shark Observatory, neboli takzvaná „Žraločí pozorovatelna“), rejnoků (Stingray Station neboli „Rejnočí stanice“) a úhořů (Eel Garden čili „Úhoří zahrada“).

Nálezy fosílií mořských živočichů v této oblasti nasvědčují tomu, že tento unikátní ekosystém je starý více než 20 miliónů let. V zájmu zajištění dlouhodobé ochrany i budoucího existence této snadno zranitelné lokality je pečlivě sledován a omezován počet lodí, které do této oblasti vplouvají.

V okolí parku se nacházejí také krásné pláže, žraločí pozorovatelna a mangrovníkový průliv, které jsou často navštěvovány a těší oblibě mezi rodinami s dětmi.


• Hurghada (východní Egypt, pobřeží Rudého moře)

arnaud-chicurel-hemis-fr-ras-mohammedBývalá tradiční rybářská vesnice Hurghada je jedním z prvotřídních a nejvyhledávanějších egyptských letovisek na pobřeží Rudého moře. Vody v této oblasti patří mezi nejčistší na světě a místní útesy, které jsou od 90. let pod ochranou státu, patří mezi nejlepší oblasti pro potápění v Egyptě. Jsou známé zvláště výskytem tzv. kamenných ryb (stonefish), ropušnic a také delfínů.

V Hurghadě se nachází Mezinárodní středisko vodních sportů, které poskytuje služby jak začínajícím, tak i pokročilým potápěčům. Rozmanitost útesů a přítomnost lodních vraků vzbuzují zvědavost u mnoha potápěčů.
Z Hurghady mohou turisté podniknout celodenní výlet na překrásný ostrov Giftun vyhlášený úchvatnými výhledy do okolí, křišťálově čistou, tyrkysově zbarvenou vodou a nedotčenými korálovými útesy.

Do Hurghady se lze dostat letecky z Káhiry, Luxoru a Sinaje, nebo také lodí z populárního letoviska Sharm el-Sheikh. Plavba zabere necelé dvě hodiny.


Zdroj: Egypt travel.cz


Simbelmine
ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Egypt - poklady pod mořskou hladinou:

Egypt - poklady pod mořskou hladinou
Egypt - poklady pod mořskou hladinou
Egypt - poklady pod mořskou hladinou
Egypt - poklady pod mořskou hladinou
Egypt - poklady pod mořskou hladinou
Egypt - poklady pod mořskou hladinou
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
byla jsem tam v roce2002
Obrázek uživatelky
profil
cteni, ale osobne me to tam nelaka....
Obrázek uživatelky
profil
Já nevím jak je to jinde,ale my jsme byli asi 30 km od Hurghady v hotelovém komplexu MakadiBay a domlouvali jsme se rusky nebo česky.Oni ti hoši egypští umí poměrně hodně řečí.Můj syn teď je v druhé třídě nám objednával pití v angličtině.Jen to pivo mu ty potvory nechtěli datSmajlík,to musel manžel.Weendy potvůrek v písku se bát nemusíš oni před tebou utečou a ležet můžeš na léhátku pod slunečníkem to je u každého bazénu i u pláže a horko je tam snesitelné, protože tam hodně fouká vítr.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
plně souhlasím a pisatelkou zdenou 58,moc a moc nádherný počteníčko!!
Obrázek uživatelky
profil
ten podmořský svět je nádherný,letos jsme tam byli a nemůžu si to vynachválit.Pokud by to vyšlo narok bych jela znovu.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles