Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 20.04. 2024
Dnes má svátek Marcela
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Floating - relaxace pro tělo i mysl

12. 04. 2008 | Péče o tělo

Floating aneb

pojďte s námi relaxovat…..


 
FLOATING simuluje prostředí Mrtvého moře, umožňuje beztížné plavání těla na hladině a spolu s teplotou lázně vytváří ideální podmínky pro rehabilitaci a regeneraci fyzických i duševních sil. Floating je metodou relaxace,  která člověku dovoluje uvolnit se a zrelaxovat  jak fyzické tak duševní síly.

  
Co se děje s naším tělem?
Krevní tlak se stabilizuje, proud krve přináší více výživných a hojivých látek ke všem buňkám v těle a urychluje tak odplavení odpadních látek. Následkem těchto blahodárných procesů spolu s hlubokou relaxací, uvolnění a dokonalou masáží svalů a páteře umožňuje floating zlepšení kondice a celkového zdravotního stavu. Ležíte v ideálním tvaru, ze všech stran hýčkáni stejnou teplotou, ať již vzduchu nad hladinou nebo magickým roztokem a necháváte na sebe působit minerály z Mrtvého moře, masážní trysky a relaxační hudbu.

  
Jaký je princip floatingu a proč  je  při relaxování tolik efektní?
FloatingZákladním principem  je skutečnost, že tělo  nemusí tolik bojovat s gravitační  silou. A tím pádem se může daleko snadněji  uvolnit. Celý  život nás zemská tíže táhne k zemi - ovšem když ležíte  ve  floatační vaně, nadnášeni měkkou a poddajnou vodou, bez  zatnutých svalů, aniž  byste se potopili pod hladinu, tak na  vás gravitační síla Země platí jen  minimálně. Je to zcela  jedinečný stav. Protože je tělo jakoby lehčí a rychle se  uvolní,  pomáhá rychleji uvolnit oblast psychickou, a psychické uvolnění  ještě  zpětně a snadněji uvolňuje tělo.

  Jaké jsou účinky?

    * absolutní relaxace
    * redukce únavy
    * odstraňuje stresy a deprese
    * snižuje chronické formy většiny kožních onemocnění ( lupenka, ekzémy, alergické projevy a jiné chronické záněty kůže)
    * blahodárně působí na celý organismus (hlavně pohybový aparát), stavy po operacích pohybového aparátu, ztuhlost kloubů aj.
    * urychluje hojení ran včetně povrchních spálenin
    * relaxace po fyzické námaze
 
Se kterými  problémy tedy může  floating člověku pomoci?
Co se  fyzických problémů týče floating prospívá  i hojení jizev  po operaci, skvěle uvolňuje namožené svaly, pomáhá při  vertebrogenních  potížích a svalových blokádách. Třeba při poúrazových  stavech je  výborným prostředkem. Člověk, který začal s  výrobou floatačních van u nás,  tvrdí, že když byl po autonehodě  a měl řadu úrazů, chodil do floatační vany  spát, protože  na lůžku měl bolesti. Má to řadu terapeutických využití   nelze  jej doporučit snad jen na akutní revmatické stavy,  zejména kde teplo nedělá  člověku dobře.

Floating  také výborně odbourává stres  fyzický,  psychický, přepracovanost  všeho druhu  i takovou, kterou sice nevnímáme, ale  začínáme  být nervózní, po příchodu z práce nadáváme, věci nás vyvádějí  z míry   to vše jsou indikace, se kterými člověku jen prospěje  jednou za měsíc na  floating zajít. 

Tak co, sejdeme se ve vaně?

        
                  

Zdroj: www.penzionbystre.unet.cz


Rencatko

ChytráŽena.cz




Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
a to tě do té vany přiklopí (uzavřou)?Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Floating jsem vyzkoušela na vlastní kůži a je to fakt super.Kdo ho máte možnost, vřele doporučuji. neskutečný zážitekSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Smajlík Tak o téhle věci jsem ještě neslyšela a to čtu všechno možné.Věřím,že to přináší pohodu pro tělo i pro duši.Ráda vzpomínám na pobyt u Mrtvého moře,byla to opravdu relaxace.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles