Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

HIV může potkat každého z nás

30. 11. 2021 | Nemoci
-Komerční sdělení-

Gilead Sciences pokračuje v kampani za zvýšení počtu testovaných na HIV.

Před třiatřiceti lety si lidé poprvé připnuli na klopu stočenou červenou stužku. Na znamení sounáležitosti v rámci boje proti AIDS. Za tu dobu si virus HIV vyžádal miliony lidských životů. Nadějnou zprávou však je, že čísla již v posledních letech přestala astronomicky narůstat. Může za to z části osvěta, uvědomělé chování lidí a také pokročilá medikace. Díky té dnes již HIV pozitivní člověk může žít život nejen stejně dlouhý, ale i  stejně hodnotný jako kdokoliv jiný. Základem však zůstává včasná diagnóza.

Farmaceutická společnost Gilead Sciences s. r. o. ve spolupráci s Českou společností AIDS pomoc pokračuje v osvětové kampani, jejímž cílem je vybídnout lidi k tomu, aby se nechali testovat na přítomnost viru HIV v těle. Podle odborníků totiž v České republice neví o nákaze HIV až tisíc lidí. Pro úspěšnou léčbu je zásadní podchytit infekci v raném stádiu.

Testujte se včas„My, HIV specialisté jsme na základě našich zkušeností a  pomocí účinné léčby schopni zajistit dobrou prognózu většině našich pacientů. I v roce 2021 ale platí, že je lepší infekci HIV předcházet. Pokud máte jakoukoliv, byť jen minimální pochybnost, nechte si provést cílený test. Každý nechráněný sex mohl být cestou k infekci a každý nakažený člověk může přenést HIV na další osobu. Nebuďte jím právě VY! Testujte se včas,“ říká MUDr. David Jilich z fakultní nemocnice Bulovka.

Cílem kampaně je upoutat pozornost lidí k problematice, informovat je o možnostech testování a především v konečném důsledku snížit počet osob infikovaných virem HIV, které o  své nákaze neví, ale běžně fungují, navazují vztahy a  mohou potenciálně šířit infekci dál. Středobodem kampaně jsou 2 informační weby (www.hiv-prevence.cztestujesvcas.cz), kde se zájemci dozví jak informace o testování, tak detaily o  příznacích, léčbě a  další zajímavosti. Osvětová kampaň je realizovaná v rádiu, na internetu, sociálních sítích a v MHD.

HIV je virus, který může způsobovat onemocnění známé jako AIDS. Přenáší se krví, nechráněným pohlavním stykem a z matky na dítě během porodu. Virus v organismu napadá primárně imunitní buňky. Posléze dochází k  tomu, že organizmus není schopen bránit se jakékoliv infekci a imunitní systém člověka nakonec zcela selže. V  roce 2020 bylo v České republice na základě 1,45 mil.* provedených vyšetření nově diagnostikováno 251* případů infekce HIV. Onemocnění AIDS bylo nově diagnostikováno u 44* HIV pozitivních osob. Hlavním zdrojem infekce HIV v ČR je stále sexuální přenos, zejména mezi muži majícími sex s muži (zdroj: SZÚ). A  ve světle těchto informací jistě každý z nás bude chtít vědět, jak na tom je osobně. A cesta k tomu začíná na testujesvcas.cz.

Reference:


__________________________________________________________________

Gilead Sciences s. r. o., Pujmanové 1753/10a,
140 00 Praha 4, IČO: 242 68 551 CS-UNB-0098






Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !