-Komerční sdělení-
Hlíva ústřičná patří mezi houby, které si oblíbili nejen houbaři, ale i milovníci zdravého životního stylu… Její výjimečnost nespočívá jen ve výtečné chuti, ale i v obsahu cenných látek. A spojí-li se s neméně oblíbeným rakytníkem, představují silné duo z přírody…
Hlíva ústřičná (Pleurotus ostreatus) je houba, která je v Asii, odkud pochází, známá i pod označením hiratake. Patří k dřevokazným houbám, jež jsou rozšířené po celém světě, nalézt ji ale můžete i v našich lesích. Obvykle roste na kmenech listnatých stromů, živých i odumřelých, dokonce i na pařezech a špalcích, a dá se tak úspěšně pěstovat i v domácích podmínkách.
Hlíva v kuchyni
Rozhodnete-li se pro vychutnání si hlívy v kuchyni, budete mít na výběr mnoho způsobů využití i pestrých receptů. Hlíva totiž není jen „obyčejná“ houba, má velmi jemnou chuť a strukturu, a skvěle chutná v polévkách, omáčkách, těstovinách nebo salátech. Výtečná je i coby houbové koření. Díky své masité konzistenci se také často používá jako rostlinná alternativa masa. A jelikož má přirozeně nízký obsah tuků a neobsahuje cholesterol, představuje skvělou volbu pro ty, kdo chtějí žít zdravě…
Další přednosti hlívy
Ve spojení s rakytníkem 
Jak vybírat doplňky stravy?
Při výběru doplňků stravy je vhodné upřednostnit přípravky zpracované lyofilizací, tedy sušením mrazem, čímž se zachovávají účinné látky, původní struktura, barva, chuť a vůně použitých surovin. Ve složení si rovněž všímejte obsahu a množství betaglukanů, které je u důvěryhodných výrobků zpravidla uvedeno. Rovněž vybírejte mezi doplňky stravy s certifikátem potvrzujícím dodržování zásad systému kvality (např. FSSC 22000 - mezinárodní standard pro bezpečnost potravin).