MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 12.05. 2024
Dnes má svátek Pankrác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Praha pro babičku

27. 01. 2013 | Vaše tipy
Když jsem tak přemýšlela, jaký dárek dát na Vánoce vlastní mámě, byla jsem na rozpacích. Co dát vášnivé turistce po sedmdesátce? Zájezd, pobyt, výlet?  Na internetu jsem se podvědomě zatoulala na stránky hlavního města Prahy. Našla jsem seznam volně přístupných památek u příležitosti 20. výročí v UNESCO. Spojení s předvánoční atmosférou města se mi zamlouvalo stále víc. Babička dostala 3 listy papírů, tedy seznam, aby si mohla vybrat, co chce vidět. Objednala jsem místenky do vlaku a sestavila plán, abych vyhověla požadavkům. A tak jsme vyrazily 1. prosince vzhůru za dobrodružstvím. Cesta vlakem proběhla v klidu. Jakmile babička stanula na půdě pražské, jakoby ožila a energicky vykročila. Prošly jsme Václavákem, zastavily jsme u orloje, pokochaly se pohledem z Karlova mostu. U Mikulášského kostela jakoby babičce sil přibývalo, než ubývalo.

Praha pro babičkuNa rozdíl ode mě. Výhled na město od Strahovského kláštera i z Hradčan byl díky vydařenému počasí opravdu velkolepý. V Národní galerii jsem babičku začala lehce dobíhat. Chtěla jsem se zastavit u děl Rembrandta a dalších holandských malířů. Snad příště. Babiččin obdivný pohled na Rudolfinum mě uklidňoval. Chvilku nám trvalo, než jsme našly Svatoanežský klášter. I kostel sv. Haštala jsme mohly obdivovat zevnitř. Oběd v Palladiu byl zároveň chvilkou odpočinku. Dalším bodem v programu byl Obecní dům a Karolinum. Staroměstské náměstí bylo nádherně osvětlené. Vypadalo to, jakoby se sešla celá Praha. Všichni čekali na slavnostní rozsvícení vánočního stromu.
Podařilo se nám prodrat proti stále přicházejícímu davu a v klidu si projít znovu Václavské náměstí a udělat poslední snímky sochy sv. Václava. V pozadí se majestátně tyčilo Národní muzeum. Na vlakové nádraží už to bylo kousek. Já se šourala, babička svižně pochodovala, podporována emočním nábojem a se šťastným výrazem ve tváři se loučila s městem.
Cesta zpět proběhla také v klidu. Myslím, že to byl vydařený dárek. A jestli se na nás díval táta někde z obláčku, určitě z nás měl radost. A co dostane babička pod stromeček? No přece papuče! Co jiného pro babičky, no ne?

ARIELA - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Praha pro babičku:

Praha pro babičku
Praha pro babičku
Praha pro babičku
Praha pro babičku
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
prima dárek Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já ani dcera jsme v Praze ještě nebyly.Chystáme se tam několik let,ale vždy z toho sejde.Máme to trochu daleko,ale snad se podaří.
Obrázek uživatelky
profil
Vybrala si pre maminu skvelý darček.
V Prahe som bola veľakrát, ale nikdy nie pred Vianocami. Tá atmosféra muselbyť nádherná.
Obrázek uživatelky
profil
Byli jsme tam také před Vánocemi, ale vy s maminkou jste měly pěkné počasí na rozdíl od nás, na nás celý den pršelo. Přesto jsme si den užili!
SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
článek i fotečky..Mamince jsi dala krásný dáreček..
Taky jezdím ráda do Prahy,jen to mám tak jako vy trošku z ruky...
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles