MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 13.05. 2024
Dnes má svátek Servác
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Řidičský průkaz

31. 03. 2013 | Vaše příběhy

Když se řekne řidičský průkaz, většina z nás si představí onu malou kartičku, která nás opravňuje k řízení motorového vozidla. Mně se po vyslovení onoho pojmu ihned vybaví moje cesta k jeho získání – autoškola. Pro mě totiž byla autoškola několik let hororovým pojmem.

Již na střední škole si většina mých spolužáků autoškolou prošla, já však měla z autoškoly panickou hrůzu. Představa učení té spousty otázek, hlavně technických, jízda autem s nervním instruktorem po boku, spousta spěchajících řidičů, překážky na silnici apod., to vše pro mě značilo nepřekonatelný problém, který mě spoutával, a proto jsem si autoškolu nechtěla udělat, i když po pravdě musím říct, že všem kolem mě jsem záviděla, že si budou moci dojet tam, kam potřebují.

řidičský průkazNicméně několik dalších let v mé dospělosti jsem ho k životu nepotřebovala. Vše jsem měla v místě bydliště a do práce jsem měla bezproblémové autobusové spojení. Časem jsem se vdala a tu už nastal problém. Přestěhovala jsem se na vesnici, kde není nic a autobusové spoje takové, že by to bylo na další příběh. Narodily se děti a dojíždět k lékaři, na nákup a zařizovat další věci už se muselo. Ač to bylo náročné, ještě se to díky manželovi dalo zvládnout, i když už tehdy bych řidičák uvítala.

Jenže po mateřské jsem začala hledat práci a to už byl bez řidičáku velký problém. Jak totiž zvládnout odvézt děti do školky a dostat se do zaměstnání, když manžel ráno nemohl a časově spoje také nevyhovovaly? To se zkrátka už zvládat nedalo. A tu nastal onen okamžik, kdy jsem s nemalým strachem a přihláškou k absolvování autoškoly v ruce vyrazila za instruktorem. Musím říct, že už cestou za ním, mi nebylo zrovna nejlépe, strach i po tolika letech ve mně stále byl.

Nicméně autoškolu jsem úspěšně absolvovala a onu tolik let chtěnou kartičku – řidičský průkaz – jsem nakonec obdržela i já. Sice ze mě nikdy super řidič užívající si jízdu autem nebude, stále nejsem při řízení auta ve své kůži a dojedu si jen do menších měst v okolí, kde není moc velký provoz, ale do zaměstnání už se bez problémů dopravím, spoustu věcí zařídím, takže jsem spokojená. A snad se někdy zlepším natolik, že zvládnu i cestování do větších měst s víceproudovou vozovkou, velkými křižovatkami a spěchajícími nervními řidiči, kteří na řidiče jako jsem já, nejsou zrovna naladěni.


Prvosenka - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
chce to jezdit a vše půjdeSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
taky mám řidičák už přes třicet let ,ale nejezdím
Obrázek uživatelky
profil
ŘP ještě nemám, ale v nejbližší době se "na něj" chystám, tak snad... Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Pěkný článek, přeji hodně šťastných kilometrů.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hodně šťastných kilometrů
příští rok to bude 40let co vlastním ŘP jezdím pořád moc ráda a zatím bez nehody,doufám že to tak bude i nadáleSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles