8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 04.05. 2024
Dnes má svátek Květoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak hyperaktivní močový měchýř ovlivňuje život?

11. 06. 2013 | Nemoci
-Komerční sdělení-

Hyperaktivní močový měchýř je velmi častým onemocněním, které je v ambulancích praktického lékaře nebo i specialisty často opomíjeno. Jedná se o soubor příznaků, které souvisí s problematickým močením (časté naléhavé nucení na močení, noční močení, únik moči) a které mohou být často zaměněny za infekci močového měchýře nebo za problémy se zvětšenou prostatou.

V evropské populaci trpí těmito problémy s močením přibližně 10 % obyvatel. U žen se tyto příznaky objevují dříve než u mužů a celkově jejich výskyt roste se zvyšujícím se věkem. Pokud se vyloučí závažná onemocnění močových cest, není samotný hyperaktivní močový měchýř nemoc, která by závažně poškozovala zdraví člověka.
Musímčasto.czVýrazně ale může ovlivňovat kvalitu života – jak osobní, tak profesní. Vše se točí kolem toalet! Postižený se vyhýbá divadelním představením, koncertům, … – pokud si není jistý, že bude moci kdykoliv odběhnout. Tito lidé mohou být i nevyspalí, protože je velmi obtěžuje močení v noci, někdy jdou i několikrát za noc. I cestování je problém, člověk s hyperaktivním měchýřem má opravdu velkou potíž nasednout do dálkového autobusu. Bojí se, že řidič nezastaví, když bude potřebovat, a že se „počůrá“.

A takových příkladů, kdy si pacient dělá starosti, by se našla jistě celá řada. Jen malé procento z postižných ale ví, že jsou nemocní. A ti, kteří tuší, že jde o onemocnění, se často k lékaři jít bojí. Důvod ke strachu ale není žádný. Hyperaktivní močový měchýř se daří diagnostikovat téměř bez jakýchkoliv obtěžujících vyšetření, někdy postačí pouhý rozhovor pacienta s lékařem. Vhodně navrženou léčbou pak lze problémy s močením výrazně ovlivnit.

O hyperaktivním močovém měchýři – příznacích, léčbě i zkušenostech dalších pacientů – si můžete přečíst na www.musimcasto.cz.



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !