Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsme málem jeli k moři

26. 07. 2015 | Vaše příběhy
Tento příběh je z let, kdy naše děti měly asi 8 a 10 let. Pracovali jsme v závodě, kde byla možnost výběru dovolené v různých částech republiky a také ve stanovém kempu v Rumunsku. 

Nabídka dovolené v Rumunsku byla novinkou a já jsem tuto možnost ihned přihlásila. Přišla jsem domů s přihláškou a svolala rodinnou poradu. Hoši, když to uslyšeli, začali skákat radostí, že pojedeme k moři. Manžel se chvíli nevyjadřoval a na můj dotaz: „Ty se nevyjádříš?“ Odpověděl: „Budeme na to mít?“ „No, budeme muset být skromní v utrácení, ale jinak to ROH dotuje a drahé to není.“ Když jsme viděli očička našich hochů, nemohli jsme už říct - nepojedeme. Já se také těšila a už jsem pomalu dokoupila nějaké ustrojení a přemýšlela, co všechno vzít na vaření. Pod stanem jsme byli zvyklí z jiných dovolených, ale u moře jsme si to představit neuměli. Byli jsme mladí a tak jsme se nakonec těšili všichni.

Je tady ale problém, já měla časté záchvaty žlučníku. Měla jsem léky a tak jsem záchvat zahnala práškem a pracovala dál v plném nasazení. Přišel další z těch krutějších záchvatů a pan doktor řekl: „Do nemocnice!“ „Pane doktore, já opravdu nemůžu, jen mi  něco píchněte.“ „Je to už dnes naposledy, že vám vyhovím, ale s příštím záchvatem už běžte hned do nemocnice.“ Poděkovala jsem a mazala do práce. V zaměstnání věděli, jaký mám problém a jeden z vedoucích přišel za mnou a říká: „Báro, ty si budeš zahrávat a budou tě operovat v Rumunsku a to chceš? Zkazíte si dovolenou.“

málem k mořiJenomže já neposlechla a na operaci nešla. Najednou jeden večer přišel další záchvat a já musela volat pohotovost, byl už večer a manžel v práci. Přijel lékař, a když mě uviděl, říká: „Tak a teď už mi vůbec nic neříkejte a hned pojďte do sanity.“ Byl to náš obvodní lékař. Nahlásil na příjmu, že je to k okamžité operaci. Tam pan doktor to tak neohodnotil a nechal mě s jednou injekcí protrpět celou noc, aniž by se na mě přišel podívat. Ráno už jsem přestávala vnímat okolí a byla také vysílená běháním na WC. Přišla vizita. „Co vám je?“ Neodpověděla jsem. Pan doktor odešel a ve chvilce přišlo lékařů mnoho. Bylo rozhodnuto: okamžitě na stůl! Po probuzení mi pan primář řekl, že jsem málem zemřela. „Měli jsme už o vás strach.“ Neměla jsem co odpovědět a tak jsem jen děkovala.

Po několika dnech mě převezli na oddělení a mohli přijít děti a manžel. Hoši byli rádi, že už budu moct přijít domů, ale očička měli smutný. „Kluci moji,“ říkám a utírám si slzy radostí, že jsem zase mezi  nimi. „Já vím, nejedeme k moři.“ Měli jsme už odjet za 14 dní. Manžel to musel odhlásit a štěstí bylo, že bylo víc zájemců a tedy náhradníky jsme hledat nemuseli. Na dovolenou jsme tento rok nejeli. Po příjezdu těch, co tam jeli, jsem se dozvěděla, že být pod stanem a vařit, není dovolená příliš pohodlná a tak už jsme další rok ani moře neobjednali. Hoši už u moře byli a stále mi nabízejí jet s nimi. Třeba jednou řeknu, tak jo!

Barunka73 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Jak jsme málem jeli k moři:

Jak jsme málem jeli k moři
 



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsané
Obrázek uživatelky
profil
Ještě jednou vám děvčata děkujiSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásný článek,děti sice byly smutné, ale co kdybys musela na operaci v Rumunsku ? Já jsem byla asi před 25 lety v Rumunsku s kamarádkou, letecky, v hotelu, také to byla rekreace přes ROH. V té době bylo Rumunsko velmi chudá země a myslím si, že i zdravotnictví bylo na velmi nízké úrovni.
Obrázek uživatelky
profil
ale trochu smutný.Smajlík Také jsme za mlada jezdívali do Rumunska pod stan, vaření nám nevadilo, jen ta předlouhá cesta autem byla poněkud únavná.Smajlík Dnes bych už volila chladnější končiny, ale dík za vzpomínkuSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Krásně jsi to napsala.Smajlík
No, se žlučníkem jsi si užila, to tě moc lituju. Já se s ním trápila léta a taky to málem špatně dopadlo, ale to díky lékaři.
V Rumunsku jsem byla v r. 1972 jen se synem předškolákem, bydleli jsme v chatce a bylo to moc fajn. Přála bych ti, aby ses k moři ještě podívala.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles