Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak na akné - Rady (nejen) pro teenagery

25. 12. 2015 | Krása
Výskyt akné je přirozeným projevem dospívání a hormonálních změn a trápí nejednoho teenagera. Nevyhýbá se ale ani starší pleti, někdo s ním bojuje dokonce celoživotně. Jak nejlépe předcházet projevům akné a jak pečovat o pokožku, která je zánětlivými pupínky postižena, radí odborník na přírodní kosmetiku Jiří Pantůček.

1. Nedotýkejte se rukama obličeje

K největším zlozvykům patří sahat si znečištěnýma rukama do obličeje. Nevěříte? Jen si uvědomte, kolikrát denně si odhrnete vlasy z čela, podrbete se, případně se přímo dotknete pupínku, který tam kdesi na kůži cítíte. A teď si představte, na co všechno vaše ruce sahaly – kliky, madla v autobuse, peníze… Tam všude jsou bakterie, streptokoky, nečistoty, které velmi snadno kontaminují kůži a neštěstí zvané infikovaný pupínek je na světě.

2. Často si myjte ruce
S tím souvisí i to, že byste si měli několikrát denně umýt ruce mýdlem a teplou vodou. Zvlášť před jídlem, dále když přijdete ze školy domů atd. Hygiena je zkrátka nade vše.

3. Pupínky si nemačkejte
I když to asi instinktivně děláme všichni, zkuste vydržet a opravdu si pupínky nevymačkávat. Jinak si způsobíte jenom zhoršení problému, nic víc.

Jak na akné - Rady (nejen) pro teenagery4. Pečujte o svou pleť ráno i večer
O pleť je potřeba pravidelně pečovat, a to ráno i večer. Opláchnout vlažnou vodou, namazat krémem, večer důkladně pleť vyčistit a opět aplikovat krém vhodný na problematickou pleť.

5. Nekuřte a vyhýbejte se zakouřenému prostředí
Že kouření je škodlivé i pro pleť, o tom snad netřeba pochybovat. Nechcete-li mít tvář zašedlou a mdlou, nejenže nekuřte, ale také se vyhýbejte zakouřeným prostorám.

6. Nepijte alkohol
Alkohol patří k jednomu z největších jedů a tělo jej tak také vnímá. Zvlášť pro mladistvé je zcela nevhodný. Škodí nejen jejich mozkovým buňkám, ale samozřejmě také pleti.

7. Pozor na to, co jíte
Vyhýbejte se agresivním a alergenním potravinám. Nekonzumujte potraviny, které obsahují velké množství konzervantů, omezte kečup, hořčici, červené maso, uzeniny, kořeněná jídla. Naopak jezte hodně ovoce a zeleniny.

8. Neslaďte
Rafinovaný cukr patří k největším civilizačním problémům dneška. Na svém kontě má mnoho nešvarů a zdravotních problémů. Proto jestliže chcete udělat něco pro svou pleť, omezte tento bílý jed na minimum, nebo ještě lépe, vyhněte se mu zcela. Nahradit jej můžete např.  stévií, agávovým nebo javorovým sirupem.

9. Hodně spěte
Dobrý spánek dokáže mnohdy více než slovutný doktor. Sami víte, jak vypadá vaše pleť ráno po probdělé noci, strávené navíc v zakouřeném prostředí. Proto si spánek dopřávejte 8 hodin denně, přičemž vězte, že nejvydatnější je ten před půlnocí.

10. Nestresujte se
Bohužel dnešní doba tomu příliš nefandí, ale pokuste se o to. Zacvičte si, zrelaxujte, choďte často na procházky, přihlaste se na hodiny jógy...

11. Obrňte se trpělivostí a vydržte
Výsledky této antiakné-kúry hodnoťte až za 28 dnů. To je totiž doba, za kterou dochází k obnově buněk. A pak to chce samozřejmě dodržovat tato doporučení i dál, protože čistou a zdravou pleť si nevypěstujete jednorázově a navždy.

Zdroj: Topvet.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !